Afyonkarahisar’da Müftülüğümüz Ramazan Faaliyetleri Ve...

Afyonkarahisar'da Müftülüğümüz Ramazan Faaliyetleri Ve Teşekkür Mesajı

Afyonkarahisar'da Müftülüğümüz Ramazan Faaliyetleri Ve Teşekkür Mesajı

05 Mayıs 2022 - 09:10

Müftülüğümüz Ramazan Faaliyetleri ve Teşekkür Mesajı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla her zaman olduğu gibi bu yılda on bir ayın sultanı Ramazan ayında gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bir dizi program ve faaliyet gerçekleştirilmiştir.

Afyonkarahisar İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Şubesince de ilimizde yılın diğer aylarında çeşitli şekillerde gerçekleştirilen faaliyetler Ramazan ayı münasebetiyle yoğunlaştırılarak devam ettirilmiştir.

2022 yılı Ramazan ayında İlimizde gerçekleştirdiğimiz program ve faaliyetlerimiz;

MUKABELE ve HATİMLE NAMAZ PROGRAMLARI;

Tüm camii, Kur’an kursu ve Kadın Kültür Evlerinde kadın ve erkek personelimizce okunan mukabelelerin yanı sıra, hafızlık kurslarımızda hafızlığını bitirmiş olan 142 hafızımız tarafından camilerimizde mukabeleler okundu.

Ayrıca personelimiz ve hafızlarımız marifetiyle, 6 camimizde hatimle teravih, 3 camimizde ise hatimle sabah namazı kıldırıldı.

İFTAR PROGRAMLARI;

Protokol, iş insanı, hayır sahipleri, STK’lar ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla, Salar Fatih Kur’an Kursunda hafızlık yapan öğrencilerimizle birlikte iftar programı gerçekleştirildi. Ayrıca ilimizde bulunan tüm hafızlık Kur’an kurslarında, İl Müftüsü ve Kur’an kursları mütevelli heyeti üyeleriyle birlikte hafızlık eğitimi alan öğrencilerimizle iftar programları icra edildi.

“Unutursan Yetim Kalır” mesajıyla yetim ve kimsesizlere yönelik iftar programları düzenlendi.

İlimizde bulunan beş cezaevinde, müftülüğümüz organizesiyle sponsorlar tarafından karşılanan, Başsavcı, savcı, hâkim, cezaevi personelleri ile hükümlü ve tutukluların katıldığı iftar programları gerçekleştirildi. Ayrıca bazı cezaevlerindeki personel, hükümlü ve tutuklulara bayram hediyeleri takdim edildi. Bunların yanında ilimizde eğitim gören üniversite öğrencilerine ve TDV iyilik evlerimizde kalan üniversite öğrencilerine yönelik de iftar programları düzenlendi.

İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğümüzün organize ettiği ve Belediye Başkanlığı sponsorluğuyla gerçekleştirilen “Engelli Buluşması ve İftar Programı”nda 300 engelli birey ve aileleri ile bir araya gelindi.

Ayrıca Valilik, Belediye, kamu kurumları, işadamları ve STK'lar tarafından düzenlenen iftar programlarına müftülükçe iştirak edildi.

Müftülüğümüzce planlanan iftar programlarında tüm kadın ve erkek personelimizle bir araya gelindi.

YARDIM FAALİYETLERİ;

Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Şubemizce milletimizin emanetleri olan zekât, fitre ve fidyeler ihtiyaç sahibi yaklaşık 1000 vatandaşımıza ulaştırıldı.

“Gelin Birlik Olalım” projesi kapsamında ilimizde bulunan ve Müftülüğümüze bağlı Kur'an kurslarında eğitim gören yetişkin ve 4-6 yaş Kur’an kursu öğrenci ve velilerinin destekleri, TDV Kadın ve Gençlik Kollarımızın organizesiyle 500 aileye gıda kolisi teslim edildi. Ayrıca TDV Afyonkarahisar şubesi tarafından ihtiyaç sahibi 250 aileye gıda kolisi ve gıda çeki ulaştırıldı. Bunun yanı sıra 3000 kilo et yaklaşık 1000 aileye dağıtıldı.

İlimize çeşitli ülkelerden gelerek eğitim alan ayrıca ülkemizin de çeşitli yerlerinden gelen ihtiyaç sahibi öğrencilerimize gıda çeki, zekât, fitre ve fidye desteğinde bulunuldu. Bunun yanında 18 yaş altı 250 gencimize bayramlık hediye çeki dağıtıldı.

ZİYARETLER;

“Şehitler Haftası” münasebetiyle, ilimizde bulunan Hava Şehitliği, Gençlik Koordinatörlüğümüz ve TDV gönüllülerimiz ile birlikte ziyaret edilerek okunan hatimlerin duası şehit ve gazi yakınlarının da katılımıyla orada gerçekleştirildi. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi ziyaret edilerek haftaları tebrik edildi. Ayrıca ilimizde bulunan şehit ailelerinin bir kısmı hanelerinde ziyaret edilerek şehitlerimize dualar edildi.

“Polis Haftası” münasebetiyle İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Erenler Polis Karakolu Amirliği ziyaret edildi.

Bazı ilçe ve beldelerde tertip edilen iftar ve vaaz programlarına İl Müftüsü, İl Müftü Yardımcıları, Vaiz ve Vaizeler tarafından ziyaretler gerçekleştirildi.

HASBİHAL PROGRAMLARI;

KYK yurtlarında üniversite öğrencilerine yönelik “Hasbihal Programları” gerçekleştirildi. İlimiz Erenler mevkiinde bulunan Diyanet Gençlik Merkezinde üniversite öğrencilerinin katılımıyla her akşam programlar icra edildi.

İl ve ilçelerimizde bulunan Kadın Kültür Evlerinde, kadınlara yönelik kadın İl Müftü Yardımcısı ve vaizeler tarafından söyleşi ve sohbet programları gerçekleştirildi.

Lise ve ortaokul öğrencilerimiz de unutulmayarak Ramazan ayının feyiz ve bereketinden istifade edebilmelerini sağlamak amacıyla okullarda da “Değerler Eğitimi” adı altında hasbihal programlarına devam edildi.

TV, RADYO, GAZETE ve SOSYAL MEDYA PROGRAMLARI;

TDV Kitap Kahvede çekimleri yapılan “İftar Saati” programımız her gün iftar öncesi Kanal 3 ekranlarından yayınlandı. Yerel radyo Gün Fm’de “Müftülük Saati” programı kapsamında her gün Ramazan sohbetleri gerçekleştirildi. İl Müftülüğümüz tarafından hazırlanan “Ramazan Sayfası” da her gün Afyon Türkeli gazetesinde yayımlandı.

Aile ve Dini Rehberlik Büromuzca hazırlanan “Ramazan Günlüğü” seslendirilerek her gün İl Müftülüğümüzün tüm sosyal medya hesaplarından yayınlandı. “Diyanet Dergilerimi Tanıyorum, Tanıtıyorum” projesi kapsamında çocuklara yönelik Diyanet Cim dergisinden hikâyeler seslendirilerek, müftülük sosyal medya hesaplarımızdan ebeveynlerimizin ve çocuklarımızın istifadesine sunuldu. Ayrıca Engelli koordinatörlüğümüzce engellilere yönelik hazırlanan “Ramazan Günlüğü” seslendirilerek ve işaret diline çevrilerek tüm sosyal medya hesaplarımızdan yayınlandı. Gençlik Koordinatörlüğümüzce gençlik Instagram hesabından Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV yayınlarından “30 Güne 30 Kitap” tanıtımı yapıldı.

Tüm bu çalışmalarımızı koordine eden personelimize, katkı sağlayan, destek veren hayırsever vatandaşlarımıza ve sahada gayret eden din görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri ve TDV gönüllülerimize teşekkür ediyor, daha nice bereketli Ramazanlara erişmeyi Rabbimden niyaz ediyorum.

Sinan Kazancı

Afyonkarahisar İl Müftüsü


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Nisan Ayı Ilçe Müftüleri Toplantısı Il Müftülüğümüz Ev Sahipliğinde Yapıldı.
Bilecik'de Nisan Ayı Ilçe Müftüleri Toplantısı Il...
Agri'da Etkili Hutbe Sunumu Eğitim Semineri
Agri'da Etkili Hutbe Sunumu Eğitim Semineri