Afyonkarahisar Il Müftülüğünden Deprem Bölgesinde Vefat Eden...

Afyonkarahisar Il Müftülüğünden Deprem Bölgesinde Vefat Eden Vatandaşlarımıza Yönelik “hatim Duası” Programı

Afyonkarahisar Il Müftülüğünden Deprem Bölgesinde Vefat Eden Vatandaşlarımıza Yönelik “hatim Duası” Programı

13 Şubat 2023 - 09:10

Afyonkarahisar İl Müftülüğünden deprem bölgesinde vefat eden vatandaşlarımıza yönelik “Hatim Duası” programı

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında, Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizi etkileyen deprem için maddi ve manevi yardımlar devam etmekte. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ayni ve nakdi yardımlar deprem bölgelerine ulaştırılmakta.

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından, depremde vefat eden vatandaşlarımız için, Kur’an kursları ve camilerde aynı zamanda vatandaşlarımız tarafından okunan 600 hatm-i şerifin duasının yapılması amacıyla, Mevlevi Camii’nde Cuma namazını müteakip hanımlara yönelik “Hatim Duası” programı düzenlendi. Kadın vaizler tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program salavat-ı şerife ve tekbirlerle devam etti. Akabinde İl Müftü Yardımcısı Sevdegül ÇEKİÇ programa katılan vatandaşlara hitap etti. Ülke olarak zor bir süreci yaşadığımızı dile getirerek konuşmalarına başlayan Çekiç, böyle zamanlarda millet olarak daha fazla kenetlenmeye, kardeşlik duygularımızı gözden geçirmeye ve birlik beraberliğimizi daha güçlü şekilde muhafaza etmeye ihtiyacımızın olduğuna vurgu yaparak sözlerini tamamladı. Program deprem bölgesinde vefat eden vatandaşlarımızın ruhuna hediye edilmek amacıyla yapılan “Hatim Duası” ile sona erdi.

Program sonunda halkımızın depremzedelere ulaştırmak istediği nakdi yardımlar Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları tarafından teslim alındı. Bir kadın vatandaşımızın kullanmış olduğu küpesini vermesi ise duygulu anlar yaşattı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer...
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret