Afyonkarahisar Müftülüğünden Hadislerle Islam Panelleri

04 Ocak 2020 - 09:11

Afyonkarahisar İl Müftülüğünden Hadislerle İslam Panelleri

Afyonkarahisar İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Kur'an Kursu Öğreticilerine yönelik, din hizmetlerinde daha etkin ve verimli olmaları, Temel İslami İlimler alanlarında bilgi düzeylerini artırmaları ayrıca Aile ve Dini Rehberlik Bürosu çalışmalarında etkin bir şekilde rol almalarını sağlamak amacıyla "Hadislerle İslam" panelleri gerçekleştiriliyor. Diyanet İşleri Başkanlığının eserlerinden olan Hadislerle İslam serisinden seçilen özellikle aile başlıklı konular, İl Müftü Yardımcısı Sevdegül Çekiç ve İl Vaizlerinin moderatörlüğünde, her oturumda üç Kur'an Kursu Öğreticisinin panelist olarak yer almasıyla 15 günde bir düzenleniyor. Katılımcılarını da Kur'an Kursu Öğreticilerinin oluşturduğu panellerin, personel bazında ilmi çalışmalar için verimli bir ortam oluşturduğu aynı zamanda Aile ve Dini Rehberlik Bürosu çalışmalarının vatandaşlara düzenli olarak ulaştırılmasına katkı sağladığı belirtildi.

Kardeş Kur'an Kursları Buluşuyor

Afyonkarahisar İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından gerçekleştirilmekte olan Hadislerle İslam panelleri, daha önce uygulanan ve yoğun ilgi görmesi üzerine tekrar hayata geçirilen "Kardeş Kur'an Kursları Buluşuyor" projesine de katkı sağlıyor. Proje kapsamında planlanan Kur'an kursu buluşmaları ile kurslarda öğrenim gören öğrenciler ve eğitim veren öğreticilerin bir araya gelmesi; fikir alışverişinde bulunması ve Kur'an Kursu Öğreticilerinin Hadislerle İslam panellerinde oluşan arşivi kullanarak aileyle ilgili konularda katılımcılara, sohbet edebilmesi imkanı sunuyor.

Kardeş Kurslar Aileyi Konuşuyor

Beldeler ile köylerdeki Kur'an kurslarını merkezdeki kurslarla buluşturarak katılımcılar arasında, böylece toplumda birlik ve beraberliği artırıcı bir çalışma olarak planlanan projede Hadislerle İslam panellerindeki arşivden yararlanılarak gerçekleştirilen sunumlarla aile olmak ve aile kalmak konuları işleniyor. Kardeş Kur'an Kursları Buluşuyor projesi kapsamında bir araya gelen Özerler Camii Kur'an Kursu ve Işıklar Kur'an Kursu öğrencilerine konuşan İl Müftü Yardımcısı Sevdegül Çekiç, bu çalışmayı ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi adına çok anlamlı bulduklarını belirtti. Ailede anne rolünün çocuklar üzerindeki olumlu etkilerine değinen Çekiç, "Çocuklarımız ve gençlerimiz bazen hayata dair kafa karışıklıkları yaşıyor. Bu kafa karışıklıklarını gidermek, hayata dair düşüncelerini olumlu yönde ilerletmek ve onlara müslümanca bir duruş kazandırmak aile içindeki iletişimin güçlü olmasına bağlı. Aile içinde derdini rahatça anlatabilen bir çocuk veya genç, kendisine farklı iletişim kanalları aramayacaktır. Genç olmanın heyecanını ailesiyle yaşayabilen evlatlar geleceğimizi imar eden mimarlar olacaklardır." dedi.

Misafir olmanın hoşnutluğunu, ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşayan öğrenci ve öğreticilerin memnuniyetlerini ilettikleri bu programların İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca yıl boyu devam ettirileceği kaydedildi.

Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...