Agri’da Ağrı’da Tdv Kurban Bağış Standı Açıldı

Agri'da Ağrı’da Tdv Kurban Bağış Standı Açıldı

ağrı’da tdv kurban bağış standı açıldı

09 Temmuz 2020 - 09:15

AĞRI’DA TDV KURBAN BAĞIŞ STANDI AÇILDI

Ağrı İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Ağrı şubesi iş birliğiyle 2020 yılı vekaletle kurban bağış standı açıldı.

Vekaletle kurban organizasyonunun halka duyurulması ve kurban bağışında bulunacak vatandaşlara daha kolay ulaşılabilmesi için, Ağrı İl Müftülüğü ve TDV Ağrı Şubesince kentin en kalabalık caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nde kurulan Kurban Bağış Standı Arife gününe kadar açık olacak. Stant açılışına katılan Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada 2020 yılı itibari ile Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ortaklığında kampanyayı başlattıklarını belirtti.

'Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş' sloganıyla yola çıkıldığını belirten İl Müftüsü Tandoğan Topçu, kampanya hakkında açıklamalarda bulunarak" Yapılacak olan bu bağışlar yurt içi ve yurt dışındaki mağdur, mazlum, fakir, fukara belki de ayda, altı ayda, bir yılda tenceresinde tek bir lokma et pişmeyen bizim din kardeşlerimize ya da mağdur mazlum insanlara ulaştırılacaktır. Çünkü takdir edersiniz ki bizim dinimize göre sadaka Müslim, gayrimüslim herkese verilir.” dedi.

"Zekatta olduğu gibi kurbanda büyük bir sosyal yardımlaşmadır"

Kampanyanın vatandaşlara ulaşması noktasında basına da büyük görev düştüğünü dile getiren İl Müftüsü Topçu, kurbanın da zekat gibi sosyal yardımlaşma olduğunu vurguladı. Topçu, "Bu çerçevede basına da büyük görev düşüyor. Basın yoluyla hem Ağrı'daki vatandaşlarımıza hem de sesimizin, solumuzun gittiği her yerde bunları dile getiriyoruz. Ayrıca zekatta olduğu gibi kurbanda büyük bir sosyal yardımlaşmadır. Çoğu ülkelerde hakikatten insanlar bir lokma etme muhtaçtır. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Bizde bu çerçevede bu kampanyayı böylece başlattık. Cenabı hak hayırlara vesile eylesin. Bereketli bir kampanya olmasını Cenab-ı Hakk’tan temenni ediyorum" şeklinde konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı