Agri’da Aile Sağlam Toplumun Sağlam Yapı Taşıdır

Agri'da Aile Sağlam Toplumun Sağlam Yapı Taşıdır

aile sağlam toplumun sağlam yapı taşıdır

01 Mart 2019 - 09:12

AİLE SAĞLAM TOPLUMUN SAĞLAM YAPI TAŞIDIR

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Kur’an ve Sünnet çerçevesinde aile yuvasının teşekkülü, korunması ve güçlendirilmesi hususlarındaki faaliyetleri kapsamında, 2019 yılı başından beri “Temel Aile Bilinci Eğitimleri” seminerleri başlatılmıştır.  Bu çerçevede Ağrı Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda  “Temel Aile Bilinci Eğitimleri” semineri yapıldı. Seminere İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU, İl Müftü Yardımcısı Murat SARI,  İl Vaizi ve ADRB Koordinatörü Nuri ARSLAN ile Ağrı genelinde görev yapan Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü TOPÇU yaptı.  TOPÇU özetle şunları ifade etti: “Buradan aldığımız bilgilerimizi kursiyerlerimize iletmek için görev üstleniyoruz. Aile mefhumu önemlidir. Aile toplumun çekirdek yapısıdır. Sadakat, samimiyet,  sevgi ve merhamet merkezidir. Böylesi bir aile, toplumunu geleceğe hazırlayan önemli bir görevi ifa etmiş olur. Ailede çocuk anne babaya karşı saygıyı yitirmişse, eşler arası saygı ve sevgi kalmamış ise, nezaket gitmişse işte o zaman toplumda huzursuzluk kendiliğinden meydana gelir. Toplumda sorunlu çocukların sebebi, uyuşturucu, cinayet, istismar ve köprü altı hadiselere vs suçlara itilen çocukların kaynağında ailevi sorunlar yatmaktadır.  Açık bir ifade ile diyebiliriz ki Allah’ın, Peygamber’in ve kısacası İslam’ın muradına aykırı hususların temelinde yine aile içi şiddet ve sevgisizlik vardır. Ailevi şefkatten yoksun yetişen çocuklar sorunlu çocuklardır. Aile önemlidir, aile olmak daha da önemlidir. İyilik ve güzellikler adına kendi ailemize karşı davranış biçimimiz nasıl ise topluma da o manada yansımalıdır.  Güçlü toplumlar ancak maneviyatı, sevgisi güçlü ailelerle kurulabilir. Aile mefhumu batıda kaybolduğu gibi maalesef yavaş yavaş bize de sirayet ediyor gibi. Çok çalışmamız ve çok dikkatli olmamız gerekiyor.  Boşanma oranları evlilik oranlarına yaklaşıyor toplumda. Aile yapısı sevgi ve saygı ile Allah ve Resul’ünün muradına uygun teşekkül ederse inşallah toplumsal yapı daha güzele gideceğine inanıyorum. Bu duygu ve düşünce ile seminerinizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum.”

Ardından iki gün süren ve “Ailem ve Ben,  Ailemde Bir Çocuk Var, Ailemde Bir Genç Var, Ailemde Bir Yaşlı Var, Ailemde Bir Engelli Var, Akrabalarım Var, Ailemin İletişim Dili,  Ailede İffet ve Mahremiyet,Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum, Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum, Ailemde Merhamet İstiyorum, Ailem Dağılmasın”  konu başlıkları altında ve 3 ( üç) oturumda gerçekleşen semineri İl Vaizi,  Aile ve Dini Rehberlik Koordinatörü Nuri ARSLAN verdi.

Oturumların sonunda İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU katılımcı hoca hanımlara katılım belgelerini takdim etti.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı