Agri’da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri Sürüyor

Agri'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri Sürüyor

camiler ve din görevlileri haftası etkinlikleri sürüyor

07 Ekim 2021 - 09:15

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle Ağrı İl Müftülüğü tarafından yılın teması olan “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferans ve radyo programı düzenlendi.

Tutak Öğretmen Evi Konferans Salonunda pandemi tedbirleri eşliğinde düzenlenen “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferans, okunan İstiklal Marşı sonrası Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını Tutak İlçe Müftüsü Mustafa Solhan yaptı.

Açılış konuşmasının ardından Vefa konulu konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, şöyle hitap etti; ‘‘Dinimizin temel ahlaki değerlerinden olan “vefa” hayatımızın her anında olması gereken bir erdemdir. Yapılan iyiliklerin kadir kıymetini bilmek ve vefa göstermek gerekir. Tabi ki vefa denilince en başta aklımıza yüce Allah gelmektedir. Bizleri yoktan var eden, akıl, irade ve duyu organlarıyla donatan Rabbimize ödeyemeyeceğimiz kadar vefa borcumuz vardır. Allah’a vefa, O’nu tanıyarak, O’nun verdiklerinin kıymetini bilerek, emir ve yasaklarını yerine getirerek kulluk görevlerini yapmaktır.’’

Konferansta Peygambere, anne babaya, insanlara, canlılara ve tüm varlığa vefa gösterilmesi gerektiği detaylandıran Müftü Topçu, konuşmalarını, tüm din görevlilerinin haftasını kutlayarak tamamladı.

Haftanın etkinlikleri kapsamında, Tutak Radyo programına konuk olan İl Müftüsü Topçu haftanın teması olan “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konusu üzerine konuşarak yayın esnasında sorulan soruları yanıtladı.

Ayrıca Müftü Topçu, beraberindeki heyetle birlikte yapımında sona gelinen Tutak Yatılı Erkek Kur’an Kursunu ziyaret ederek burada incelemelerde bulundu. Açılışa hazırlanan kurs hakkında yetkililerden bilgi alan Topçu, çalışanlara kolaylıklar dileyerek ilçeden ayrıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...