Agri’da Camileri Dolduralım, Camilerde Hayat Bulalım

Agri'da Camileri Dolduralım, Camilerde Hayat Bulalım

camileri dolduralım, camilerde hayat bulalım

09 Ekim 2019 - 09:16

CAMİLERİ DOLDURALIM, CAMİLERDE HAYAT BULALIM

Bu yıl “Cami ve Hayat” temasıyla başlayan 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle Ağrı İl Müftülüğü “Gençlik Huzurda Buluşuyor” adlı sabah namazı buluşması gerçekleştirildi.

Merkez Camii’nde Kılınan namaza Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu imamlık yaptı. Namaz sonrası kısa vaaz veren Müftü Topçu, şu şekilde konuştu “ Balığın suya muhtaç olup, suda hayat bulduğu gibi biz Müslümanlarda camilerde hayat buluruz ve camilere muhtacızdır. Bu sebeple sudan çıkmış balığa dönmemek için camilerimizi her zaman doldurmalı ve caminin hayatımızın merkezinde olduğunu unutmamalıyız. Camilerimiz kadar, bu camilerde görev yapan din görevlilerimizin de önemini unutmamalıyız. Din görevlileri insanoğlunun doğumundan ölümüne kadar hayatının her kademesinde vardır. Çocuğumuz dünyaya gelir kulağına ilk ezanı imamlara okuturuz. Yine gün gelir Allah'a emanetini teslim eden Müslümanın son vazifelerini de imamlar tamamlar. Din adamı peygamber varisidir, hayata dokunan ve toplumu aydınlatan kandildir.”

Dua ile tamamlanan program sonrası katılan cami cemaatine ve gençlere çorba ikram edildi.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı