Agri’da çevrimiçi “vefa” Konferansları

Agri'da çevrimiçi “vefa” Konferansları

çevrimiçi “vefa” konferansları

26 Ekim 2021 - 09:15

ÇEVRİMİÇİ “VEFA” KONFERANSLARI

Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Adalar İlçe Müftülüğü ve Eleşkirt İlçe Müftülüğünün Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle düzenlediği "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konulu konferanslara konuşmacı olarak katıldı.

Sosyal medya üzerinden farklı günlerde video konferans yöntemiyle düzenlenen konferansta konuşan Müftü Topçu, Allah’a Peygamber’e anne babaya tüm insanlara çevreye ve faydalandığımız tüm varlığa karşı vefalı olunması gerektiğine değinerek şöyle konuştu; “Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Mevlid-i Nebi haftası için bir konu belirlemektedir. Bu yıl belirlenen konu ise peygamberimiz ve vefa olmuştur. Toplumda vefanın azaldığı bir anda başkanlığımızın böylesine anlamlı bir konuyu gündem yapması çok anlamlı çok sevindirici ve isabetli olmuştur. Dinimizin bizlerden istediği değerlerinden olan “vefa” hayatımızın her anında olması gereken bir erdemdir. Vefa yapılan iyiliklerin kadir kıymetini bilmek, misliyle veya daha fazlasıyla karşılık vermek demektir. Bizler vefa denilince en başta vefa borcumuz olan Allah’a, Peygambere, anne babamıza karşı vefa borcumuzu yerine getirmeliyiz. Sonrasında evrende bize sunulan her şeye karşı vefalı olacağız ki vefalı bir toplumu oluşturmuş olalım. Bununda yolu Allah’a kul Peygamber Efendimize gerçek manada ümmet olmaktan geçiyor.”

Çevrimiçi düzenlenen programlar Adalar İlçe Müftüsü Adem Özdemir ve Abdülsamet Dinç’in kapanış konuşmalarıyla son buldu.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Müftülük Personeli Ile Bayramlaştı.
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Müftülük Personeli Ile...
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi Için Söz Verdi.
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi...