Agri’da Din Görevlileri Ile Tecrübe Paylaşımı Semineri

Agri'da Din Görevlileri Ile Tecrübe Paylaşımı Semineri

din görevlileri ile tecrübe paylaşımı semineri

24 Ekim 2019 - 09:17

DİN GÖREVLİLERİ İLE TECRÜBE PAYLAŞIMI SEMİNERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Personeli arasında iş birliği ve tecrübe paylaşımı sağlamak bağlamında proje ve örnek çalışması ile öne çıkmış din görevlileri arasından Hakkâri İl Müftülüğünden İ.H.  Medeni Kazak, Erzurum Palandöken İlçe Müftülüğünden İ.H. Samet Yüzügüldü, Siirt İl Müftülüğünden İ.H. İsa Utlu Müftülüğümüzün daveti üzerine Başkanlık Vaizi Faruk Turhan’ın başkanlığında Ağrı İlimize gelerek meslektaşları ile buluşup onlarla tecrübe paylaşımında bulundular.

Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açış ve selamlama konuşmasını yapan İl Müftüsü Tandoğan Topçu, “Cami ve Hayat” kitabından alıntı yaparak din görevlilerinin önemine değindiği konuşmasında şunları kaydetti: “Duvar örülürken duvarın düz olması için ip kullanılır eğer ki ip kullanılmadan duvar örülürse duvar eğri olur ve kısa sürede yıkılmaya mahkûm olur. Din Görevlileri de toplum içinde duvarın düz olması için kullanılan ip gibidirler. Bizler yüklenmiş olduğumuz görevin peygamber görevi olduğunu unutmadan bu bilinçle hareket ederek görev ve sorumluluklarımızı yerine layıkıyla getirmekle mükellefiz. Hem görevimizde hem de üstlenmiş olduğumuz her türlü vazifede bir ip misali olmayı Rabbim bizlere nasip etsin.”

Sonrasında örnek proje ve çalışmalarını aktarmak üzere Ağrı Müftülüğünün davetlisi olarak programa katılan heyet, din görevlileriyle tecrübe paylaşımında bulundu.

Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı