Agri’da Hafızlar Geleceğe Nefes Oldu

Agri'da Hafızlar Geleceğe Nefes Oldu

hafızlar geleceğe nefes oldu

13 Kasım 2021 - 09:15

HAFIZLAR GELECEĞE NEFES OLDU

Ağrı İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrenciler, "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yüzlerce fidan dikti.

Türkiye'de, ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanları yeniden ağaçlandırmak ve toplumda çevre konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla başlatılan “Geleceğe Nefes Kampanyası” kapsamında gerçekleştirilen fidan dikimine, Ağrı İl Müftülüğü Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde "81 İlde 81 Bin Hafız Fidanla Buluşuyor" sloganıyla destek oldu .

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un da katılımıyla TRT Parkı ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kampüsünde düzenlenen fidan dikim etkinliğinde hafızlarla bir araya gelen İl Müftüsü Tandoğan Topçu, fidan ekimi sonrası şöyle konuştu; “Peygamber Efendimiz (s.a.s.); 'Sizden herhangi biriniz, kıyamet kopuyor olsa dahi elindeki fidanı diksin.' buyuruyor. Bizler çevreci bir peygamberin ümmeti, ağaca, yeşile ve çevreye önem veren dinin mensuplarıyız. Bu sebeple bu tür etkinliklerde en önde biz olmalıyız. Amacımız günümüz ve geleceğimiz için çevremizi temiz ve yeşil tutmaktır.”

Etkinlik sonunda Müftü Topçu, Ağrı Valiliğine, Orman İşletme Müdürlüğüne, hafızlık öğrencilerine ve Kur’an kursu öğreticilerine etkinliğe verdikleri destek sebebiyle teşekkürlerini iletti.

Etkinliğe ayrıca Belediye Başkan V. Mehmet Alpaslan, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Vali Yardımcıları, İl Müftü Yardımcısı Murat Sarı, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri