Agri’da Hz Peygamber Ve Gençlik Konferansı

Agri'da Hz Peygamber Ve Gençlik Konferansı

hz peygamber ve gençlik konferansı

30 Kasım 2018 - 09:15

2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Ağrı Müftülüğü tarafından “Hz Peygamber ve Gençlik” konulu konferans tertip edildi.

Kültür ve Kongre Merkezi konferans salonunda gerçekleşen konferansa Ağrı Vali Vekili Onur KÖKÇÜ,  daire amirleri, stk temsilcileri, vatandaşlar ve gençler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program M. Zahid Eraslan şefliğindeki müftülük ilahi grubunun musiki sunumu ile devam etti. Sinevizyon gösterimi yapıldı  ve ardından İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU açılış konuşması yaptı. Konuşmasında Hz Peygamberin misyonuna kısaca değinen Topçu şunları söyledi: “ Hz Peygamberin daveti evrenseldir. Onu anmaktan öte ne kadar anlıyoruz önemlidir. Devam eden kan davaları, menfur hadiseler onu daha anlamadığımızı göstermektedir. Canımızdan çok sevdiğimizi dediğimiz Hz Peygambere ne kadar benziyoruz. Gençlerimiz ne kadar onun yolundadır soruları üzerinde çokça tefekkür etmeliyiz. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz.”

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali AKPINAR da konferansında “Hz Peygamber’in genel itibariyle insanlık için getirisinden ve misyonundan bahsettikten sonra; “Önderimiz Peygamberimize Ümmetlik Borcumuz: Anmak, Anlamak, Yaşamak ve Anlatmak, Onu Anıyoruz, Ömür Boyu Anacağız, Yüce Allah Anıyor, Övüyor, Seviyor, Salât Ediyor, Allah’ı sevmek, peygambere uymakla gerçekleşir. O, Her Konuda, Herkese Örnek. Geleceğimizin Sahipleri: Gençler, Kur’ân’ın Gençleri: Habil, Hz İbrahim ve oğlu Hz İsmail, Hz Musa, Hz Yusuf, Ashab-ı Kehf gençleri, İffet abidesi Hz Şuayb’ın kızları, Hz Meryem ile Hz. Peygamber'in rahle-i tedrisinden geçip insanlığa medeniyet taşıyan gençler” konularında salondakilere hitap etti. Konferansın sonunda Vali Vekili Onur KÖKÇÜ Prof. Dr. Ali AKPINAR’a plaket takdim etti.

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Ağrı’daki okullarda şiir ve kompozisyon dallarında “Hz Peygamber” konulu yarışmalarda dereceye giren öğrenciler İl Müftüsü TOPÇU tarafından çeyrek altın ve para ile ödüllendirildikten sonra program sona erdi.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda