Agri’da Il Müftüsü Tandoğan Topçu’nun Kadir Gecesi Mesajı

Agri'da Il Müftüsü Tandoğan Topçu'nun Kadir Gecesi Mesajı

il müftüsü tandoğan topçu'nun kadir gecesi mesajı

20 Mayıs 2020 - 09:15

Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız günlerde 19 Mayıs Salı gününü çarşambaya bağlayan gece Rabbimizin ifadesiyle “Bin aydan daha hayırlı” olan Kadir gecesine kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşayacağız.

Kadir Gecesi, Kur'an-ı Kerimin indirilmeye başlandığı, aynı zamanda Peygamber Efendimizin Peygamber olarak görevlendirilmiş olduğu gecedir. Bir hayat kitabı olan Kur’an; hayatın her alanını kuşatan, insanın insanla, insanın âlemle, insanın Allah Teâlâ ile münasebetlerini düzenleyen, iki cihan saadetini temin edecek esaslar ortaya koyan, insanın kendisiyle ve çevresiyle barış içinde yaşayacağı düzenin ölçülerini tesis eden bir kitaptır. Kur’ân, tarihin ve hayatın akışını iyilik ve güzelliğe doğru çevirmek için gönderilmiştir. Bugün insanlığın en büyük ihtiyacı Kur’an’ı anlamak ve yaşamaktır.

Bu gece insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran hidayet rehberi Kur’an’ın indirilmesiyle, insanlık için yeni bir dönüm noktası olmuştur. Rabbimiz bu geceyi bin aydan hayırlı kılarak, bu geceye ulaşanlara yeni bir sayfa açmaları için büyük bir fırsat sunmuştur. Günahlarımızdan tövbe etmek, Kur’an ve sünnet rehberliğinde yeni bir sayfa açmamız için daha büyük fırsat olamaz. Seneye Ramazan ayına ve kadir gecesine kavuşma garantimiz yok, bu fırsatı bir daha yakalamaya biliriz. Bu sebeple geçmişimizi muhasebe ederek tüm günahlarımızdan, bir daha dönmemek üzere tövbe etmenin tam vaktidir. Peygamberimiz “O gece nasıl dua edelim?” diye soran Hz. Âişe annemize, “Allah'ım! Sen affedicisin, affı seversin, beni affet.” duasını öğretmişti. Dolayısıyla bu gece af dileme zamanıdır. Bu gece bol bol Kur’an okuyalım, dua edelim, varsa kaza namazlarımızı yoksa nafile namaz kılalım. Salgın sebebiyle ziyaretine gidemediğimiz büyüklerimizi, akraba ve yakınlarımızı arayarak hal ve hatırlarını soralım. Bu geceyi güzel bir şekilde ihya etmeye gayret gösterelim.

Bu vesileyle başta tüm Ağrı’lı hemşerilerimin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyorum. Rabbim bizleri yaşadığı her günün kadrini bilen ve kulluk gereğini hakkıyla yerine getirenlerden eylesin. Bu gece vesilesi ile ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınından tüm insanlık âleminin bir an önce kurtulmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.

 

Tandoğan TOPÇU

Ağrı İl Müftüsü


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri