Agri’da Kur’an Kurslarında Pandemi Tedbirleri Titizlikle...

Agri'da Kur’an Kurslarında Pandemi Tedbirleri Titizlikle Uygulanıyor

kur’an kurslarında pandemi tedbirleri titizlikle uygulanıyor

22 Eylül 2020 - 09:15

KUR’AN KURSLARINDA PANDEMİ TEDBİRLERİ TİTİZLİKLE UYGULANIYOR

Normalleşme dönemiyle birlikte yeniden yüz yüze eğitime başlayan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında eğitimler maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edilerek gerçekleştiriliyor.

Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu Yatılı Bölge Erkek Kur’an Kursunu ziyaret ederek öğrencilerle buluştu, koronavirüse karşı uygulanan tedbirleri inceledi.

Ziyaret sonrası Müftü Topçu Kur’an kurslarında salgına karşı alınan tedbirlerle sürdürülen eğitim hakkında şu değerlendirmelerde bulundu, “Şu an ilimizde 10 adet yatılı Kur'an kursumuz var. Bunlardan 5'i erkek, 5'i kız öğrencilere eğitim veriyor. Toplamda 426 öğrencimiz pandemi nedeni ile yarısı yüz yüze eğitim görürken yarısı ise uzaktan eğitimine devam ediyor.

Küçük yaştaki yavrularımız, genç dimağlar Allah'ın mesajlarını, kelamını ezberliyorlar. Bizler de Ağrı İl Müftülüğü olarak burada yavrularımıza destek veriyoruz. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin, onu ezberlemenin çok büyük sevabı vardır. Peygamberimiz (s.a.v), 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir' buyuruyor.

Bu süreçte Kur’an eğitiminin aksamaması için gerekli tüm çalışmaları yapan Diyanet İşleri Başkanlığımıza, her fırsatta yavrularını destekleyen ailelere ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Hocalarımız öğrencilerini birebir gerek sosyal medya mecraları üzerinden ve gerekse zaman zaman onları ziyaret ederek bu başarıyı yakaladılar. Bir şeyi siz istemezseniz kimse size o şeyi zorla yaptıramaz. Öğrencilerimiz hem okullarının eğitimine devam ediyor ve hem de burada hafızlıklarını sürdürüyorlar. Her şey gönül işidir, bunun temelinde sevgi, samimiyet, ihlas, iyi niyet, sabır vardır.”

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...