Agri’da Ramazan Ve Infak Paneli

ramazan ve infak paneli

18 Mayıs 2019 - 10:50

RAMAZAN VE İNFAK PANELİ

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2019 Yılı Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Ağrı İl Müftülüğü tarafından “Ramazan ve İnfak” konulu panel düzenlendi.

Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonunda yapılan panele kurum amirleri, öğrenciler, aileler ve müftülük personeli katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur’an’ı Kerim tilavetinden sonra panele geçildi: Panel moderatörü ve İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU infak’ın medeniyetimizdeki mahiyetine vurgu yaptı ve “ infakta önemli olan mülkün sahibinin kim olduğunun idrakinde olup ona göre davranmaktır. Mülk Allah’ın ve bizler de bu mülkün emanetçileriyiz. Emaneti, sahibi olan Allah’ın rızasına uygun değerlendirmek gerekmektedir” dedi.

Panelistlerden Iğdır İl Müftüsü Mustafa TEKİN ise İnfak kavramının geniş detaylarını içeren sunum yaptı ve infak ile nifak arasındaki ilişkiyi irdeledi. “İnfak varsa nifak olmaz” dedi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem YERİNDE ise “İnfak Kültüründen Vakıf Medeniyetine” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. YERİNDE; İslam Dininin insanlığa katkılarını, infak kültürünün vesile olduğu hayri hizmetleri, Osmanlı medeniyetinde, “mahlukata merhamet” eksenli oluşturulan ilginç vakıflar gibi önemli hususlara değindi.

Son olarak söz alan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Salih GEÇİT de “İnfakta Ahlaki Esaslar” başlığında sunumunu yaptı. Sunumunda infak ederken uyulması gereken hususlara ve İslam medeniyet tarihi ile diğer medeniyetler tarihi arasındaki farklılıklara vurgu yaptı.

İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU’nun teşekkür konuşması ve panelistlere plaket takdimi ile program sona erdi.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda