Amasya’da 2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası’nın Açılış...

Amasya'da 2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası’nın Açılış Programı Yapıldı

2020 yılı mevlid-i nebi haftası’nın açılış programı yapıldı

26 Ekim 2020 - 18:00

 

İl Müftülüğümüzce Hazreti Peygamber efendimiz (s.a.v.) veladeti münasebetiyle 2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası’nın açılış programı yapıldı.

Amasya Belediye Kültür Merkezi’nde pandemi kurallarına uyularak düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Turgay İLHAN, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ELMACI, Belediye Başkan Vekili Ahmet ÇOBAN, İl Müftümüz Durmuş AYVAZ,kurum müdürleri, ilçe müftülerimiz, Din görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftümüz Durmuş AYVAZ katılımcıların Mevlid-i Nebi Haftalarını ve Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandilini tebrik etti.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın Sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in dünyaya teşriflerinin seneyi devriyesinin bulunduğu haftayı Mevlid-i Nebi Haftası olarak ve 2020 yılı Mevlid-i Nebi Haftası’nın ana temasını da “Peygamberimiz ve Çocuk” olarak belirlendiğini belirten İl Müftümüz Durmuş AYVAZ, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)in hayatından örnekler verdi.

Peygamber (s.a.v.) ‘in örnekliğinde bir hayat tarzı ile aile yuvalarının kurulmasının ve çocukların yetişmesinin önemine vurgu yapan İl Müftümüz programa katılan misafirlere teşekkür etti.

4-6 yaş öğrencilerinin hadis sunumları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı evlerde kalan çocukların semazen gösterile ile devam eden programda Şehit Alper Kalem Kur’an Kursu öğrencileri tarafından ilahi dinletisi sunuldu.

Program sonunda İl Gençlik Koordinatörlüğümüz tarafından Camiler ve Din Görevliler Haftası’nda düzenlenen “Birbirimize Uzak Duralım, Allah’a Yakın Olalım” fotoğraf yarışmasının ve “Gençlik, Cami ve İlim” deneme yarışmasının ödül töreni yapıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri