Amasya’da 67 öğrenci Için Taç Giyme Merasimi Düzenlendi

Amasya'da 67 öğrenci Için Taç Giyme Merasimi Düzenlendi

67 öğrenci için taç giyme merasimi düzenlendi

29 Nisan 2019 - 13:32

İl Müftülüğümüz tarafından Helvacı ve Ziyaret kasabası Kız Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlayan ve hafızlık belgesi alan 67 öğrencimiz için “Hafızlık Cemiyeti” düzenlendi.

Bayanlara yönelik düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Kadro Terfi ve Daire Başkanı Ayten Koç, İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu, İl Müftü Yardımcımız Emine Uysal, protokol eşleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın başında konuşma yapan İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu  “İlk hafız Peygamberimiz (s.a.s) idi o günden bu güne hafızlık geleneği devam etmiştir. Amasya’mızda da bu gelenek güçlü bir şekilde devam etmektedir. Hafızlığını bitiren ve belge alamaya hak kazanan öğrencilerimizi, ailelerini tebrik ediyor hocalarına ve programımıza teşrif eden konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından Daire Başkanı Ayten KOÇ, konuşmasında “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir. Hadisine mazhar olmak çok güzel, kur ’anı ezberlediğiniz gibi onun ahlakını da yaşamaya gayret etmenizi diliyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Hafız olan öğrencilere diplomaları ve hazırlanan hediyeleri il protokolünün eşleri tarafından takdim edildi. İlahi, salavat ve tekbirlerin yer aldığı Hafızlık Taç Giyme Merasiminde okunan aşr-ı şeriflerin ardından İl Müftü Yardımcısı Emine Uysal’ın Hafız öğrenciler için yaptığı duayla program son buldu.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı