Amasya’da Il Müftümüz Durmuş Ayvaz Vekaletle Kurban...

Amasya'da Il Müftümüz Durmuş Ayvaz Vekaletle Kurban Bağışında Bulundu

il müftümüz durmuş ayvaz vekaletle kurban bağışında bulundu

18 Haziran 2021 - 15:45

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla başlatılan vekâletle kurban organizasyonuna, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek olan İl Müftümüz Durmuş AYVAZ, kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi’ne verdi.

Kurban bağışında bulunan İl Müftümüz Durmuş AYVAZ Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen vekâletle kurban organizasyonu hakkında bilgilendirmede bulundu.

İl Müftümüz açıklamalarında şunları belirtti: “ Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde” vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir.

İbadet şuuru ile büyükbaş ve küçükbaş olarak kestiğimiz kurbanlarınızı ilimizde, ülkemizde ve dünyanın farklı coğrafyalarında, yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Gelin, kurban ibadetimizi ifa ederken mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatalım.

Türkiye Diyanet Vakfımızca bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri, yurt içi 1125 lira, yurt dışı ise 925 lira olarak belirlenmiştir.

Türkiye Diyanet Vakfı'na vekalet yoluyla verdiğiniz kurbanlarınız bayramın ilk 3 günü içerisinde kesilerek SMS/E-posta yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret