Amasya’da Il Müftümüz Solingen Faciasında Hayatını...

Amasya'da Il Müftümüz Solingen Faciasında Hayatını Kaybedenlerin Ailesini Ziyaret Etti

il müftümüz solingen faciasında hayatını kaybedenlerin ailesini ziyaret etti

31 Mayıs 2021 - 09:30

İl Müftümüz Durmuş AYVAZ  ve eşi Şükriye AYVAZ Hanımefendi, 29 Mayıs 1993'te Almanya'nın Solingen şehrinde,  evlerinin ırkçılar tarafından kundaklanması sonucu aile fertlerinden 5 kişiyi kaybeden Durmuş GENÇ ve Mevlüde GENÇ’i evlerinde ziyaret ederek acılarına ortak oldu.
29 Mayıs 1993'te Almanya'nın Solingen şehrindeki katliamda 2 kızını, 2 torununu ve bir yeğenini kaybeden Mevlüde Genç, "Allah'ım böyle olayları kimselere göstermesin. Acı çekmesi zor. Kendimizi, insanlığımızı, sevgiyi bilelim, hoşgörülü olalım." diye konuştu.
Genç çifti ile bir süre sohbet eden ve ailenin acılarını paylaşarak taziyelerini ileten İl Müftümüz Durmuş AYVAZ ırkçılığın Allah tarafından gönderilen hiçbir dinde yer almadığını belirterek: “ Dini, milleti, mezheb, ırkı her ne olursa olsun ayrım yapmamamız gerektiğini, hoşgörü diliyle davranmamız gerektiğini dinimiz bize emrediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’mız da İslam düşmanlığını ve ırkçılığı  körükleyen, toplumsal barışı hedef alan ırkçı zihniyete karşı her daim mücadele etmiştir ve uluslararası toplumu bilinçli bir mücadeleye davet etmektedir.” dedi.

Ziyarette Kur'an-ı Kerim okunarak vefat edenler için dualar edildi ve Şükriye AYVAZ Hanımefendi Mevlüde GENÇ'e çiçek takdim etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret