Adıyaman'da "camiler çiçek Açtı"

adıyaman'da "camiler çiçek açtı"

ADIYAMAN’DA CAMİLER ÇİÇEK AÇTI

27 Haziran 2022 itibariyle Adıyaman genelinde 300 cami ve Kur'an kursunda, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilerin öğrenildiği Yaz Kur'an Kursları başladı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Adıyaman'da da açılan Yaz Kur'an Kurslarında çocukların Allah ve Resul'ünü tanıması ve topluma yararlı birer birey olarak yetişmesi için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını belirten Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taştan, Yaz kurslarını önemsiyoruz. Bütün velilerimizin çocuklarını mutlaka yaz kurslarına göndermelerini kendilerinden talep ediyoruz. Yaz kursudur gitse de olur, gitmese de... gibi bir anlayışa Müslümanlar sahip olamazlar. Zorlayıcı bir müeyyidemiz olmasa da biz Kur'an-ı Kerim öğrenmenin farz olduğuna inanarak insanların en hayırlıları olmak istiyoruz. Dolayısıyla çocuklarımız mutlaka yaz kurslarına gelsinler. Velilerimiz de çocuklarına arkadaşlık etsinler. Öğrendiklerini akşam kontrol etsinler.  Eğer bir eksik görürlerse hocalarıyla irtibat kursunlar bu eksiklikleri gidermeye çalışsınlar. Ebetteki okuldan sonra bir yaz mevsiminde sıcaklarda bu iş kolay olmasa gerek ama camilerimiz nezih mekânlardır, klimalarımız vardır. Çocuklarımız gönül birliği içerisinde kursu başarıyla bitirirler inşallah. ifadelerini kullandı.