Adiyaman Müftülüğü vekaletle kurban ve yardım kampanyası toplantıları yapıldı

Adiyaman Müftülüğü vekaletle kurban ve yardım kampanyası toplantıları yapıldı


16.08.2018 Vekaletle Kurban ve Yardım Kampanyası Toplantıları Yapıldı

Ülkemiz genelinde ve yurtdışında birçok ülkede yapımına devam edilen camilerin, çoğunlukla hayırsever milletimizin desteğiyle inşa edildiği, zaman zaman bu desteğin sağlanması amacıyla milletimizin yardımlarına başvurulduğu malumdur. Başkanlığımız, geçmişten bugüne hayırsever milletimizin desteğiyle yurt içinde ve yurtdışında birçok caminin yapılmasına öncülük etmiş, halen de dünyanın dört bir yanında devam eden cami inşaatlarını, milletimizin ve ülkemizin yurtdışında sembol eserleri ve tüm Müslümanların bir araya geleceği mabedler olarak tamamlamanın gayreti içerisindedir. Söz konusu amaca yönelik olarak Başkanlığımızca, halen yurtiçinde ve yurtdışında inşası devam etmekte olan camilere maddi katkı sağlanması amacıyla 17 Ağustos 2018 Cuma günü ülkemiz genelinde bütün camilerde yardım kampanyası açılması ilgi onayla uygun görülmüştür.

İl Müftülüğümüz söz konusu yardım kampanyasının istenilen düzeyde katılımı sağlamak ve alınması gereken tedbirleri görüşmek üzere, İl Müftüsü Mehmet TAŞCI başkanlığında 15 Ağustos 2018 Çarşamba günü saat 10:00’da İl Müftülüğü toplantı salonunda İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, İl genelindeki Şube Müdürleri, Vaizler ve cemaat kapasitesi fazla olan cami görevlileri ile bir toplantı yapıldı. Ayrıca İlimiz Personeli ile yapılan aylık mutad toplantıda konu hakkında personelimize konu tekrar anlatılmıştır.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı toplantıda yaptığı konuşmada: “Diyanet İleri başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile bu güne kadar yurtiçinden ve yurtdışında inşaatı tamamlanan, inşaatı devam eden ve Planlama aşamasında olan camilerle ilgi bir sunum yapıldı. Sunumun sonunda işte gördüğünüz gibi ismini duymadığımız ve ismini telaffuz etmekte zorlandığımız dünyanın çeşitli yerlerinde başkalığımızın öncülüğünde camilerin yapıldığı görülmektedir.  

Camiler, İslâm’ın asli hüviyetiyle anlaşılmasında ve toplumun dini, sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesinde önemli rolü bulunan müesseselerden biridir. Okunan salâ’lar ile bir milleti yekvücut haline getiren camiler geçmişte olduğu gibi bugün de, gurbet ellerde derdi olanların dayanacak dost bulduğu yerler, coğrafyaları yaklaştıran, kaynaştıran, birleştiren ilim-irfan merkezleridir.

Bugüne kadar ülkemizde ve yurt dışında binlerce cami ve mescidimizin inşası, Türkiye Diyanet Vakfımız ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın iş birliğinde, başta kadirşinas halkımızın desteği ve görevlilerimizin gayretli çalışmaları neticesinde ibadete açılmış ve açılmaya da devam etmektedir. 

Milletimiz adına açılan hayır kapısı olan ve hizmet ettiği müddetçe amel defterimize sevap yazdıran bu eserlerin inşasının devam etmesi gerektiğini halkımıza özellikle anlatmamız gerekmektedir.

Bu anlayış ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak bugün, inşaatı devam eden yurt içi ve yurt dışı Camii inşaatları için 17/08/2018 tarihinde Türkiye genelinde bir yardım kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanyaya tüm görevlilerimizin itina ile üzerinde duracağına, halkımıza bu hususu iyi anlatacağına inanıyorum ve sizlere güveniyorum. İlimiz ve ilçelerinde de bu toplanacak yardımın için şimdiden göstereceğiniz gayret ve çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Diyerek bu toplantımızın Allah (c.c.) indinde hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.

Toplantılarda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfımızın her yıl olduğu gibi bu yıl da, Yurt içinde başta olmak üzere 145 ülkede Vekaletle Kurban Kesimi organizasyonu “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlatmıştır. Kurbanlar İslam Dini Esaslarına göre kesilmekte ve muhtaçlara ulaştırılmaktadır. Yardımsever halkımızın emanetlerini İslam coğrafyasında muhtaç olan kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Başta bizler yapalım ve cemaatimizden yapmalarını isteyelim. Başta ben bağışta bulunuyorum”dedi. Kurban Bağışında bulundu ve  makbuzunu TDV Adıyaman temsilcisinden aldı.