Afyonkarahisar'da 155 Hafız Icazet'ini Aldı.

Afyonkarahisar'da 155 Hafız Icazet'ini Aldı.

Afyonkarahisar İl Müftülüğü Salar Fatih, İsmailköy ve Sahipata Erkek Kur'an kurslarından mezun olan 155 öğrencinin hafızlık icazet merasimi, Afyonkarahisar Valisi Sayın Gökmen Çiçek, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven,  Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kurum amirleri, STK temsilcileri, öğrenci velileri ve  vatandaşların yoğun katılımıyla  Hacı Mehmet Sayın Camii'nde gerçekleştirildi.
İzmir Karşıyaka Hacı Mustafa Gültekin Camii İmam Hatibi Hafız Ahmet Yüksel, Antalya Muratpaşa Camii İmam Hatibi İrfan Keskin ve icazet alan hafızları temsilen Hafız Sefa Özen’in  Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle başlayan programda,  öğrenci velisi Muhammed Arısoy tarafından teşekkür konuşması gerçekleştirildi. 

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Sinan Kazancı, hafızlığın öneminden bahsederek hafızlık sürecinde emeği geçen hocalarımıza ve ailelerine, ayrıca Kur'an kurslarına maddi manevi katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür ederek, hafız öğrencileri  tebrik etti.
Afyonkarahisar Valisi Sayın Gökmen Çiçek ve  Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in selamlama konuşmalarının ardından, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen günün anlam ve önemine dair  konuşmalarını gerçekleştirdi.

Hafızlığını tamamlayan öğrencilerin  Kur'an tilavetiyle devam eden merasimde belge ve hediye takdimi yapıldı. Program Kurra Hafız Feyzullah Sinan hocamızın Kuran tilaveti ve Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hafız Halil İbrahim Ertunç'un  yaptığı dua ile sona erdi. 

Yoğun bir katılımla coşkulu bir şekilde gerçekleşen program sonrasında katılımcılara etli pilav ve ayran ikram edildi.