Afyonkarahisar'da Cami Bahçesinde Oynayan çocuklar Da Cami Kültürünün Bir Parçasıdır

Afyonkarahisar'da Cami Bahçesinde Oynayan çocuklar Da Cami Kültürünün Bir Parçasıdır

CAMİ BAHÇESİNDE OYNAYAN ÇOCUKLAR DA CAMİ KÜLTÜRÜNÜN BİR PARÇASIDIR

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Afyonkarahisar’da hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzendi. Haftanın açılış programında konuşan İl Müftüsü Kabukçu “Cami bahçesinde top oynayan çocuklar da cami kültürünün bir parçasıdır” dedi.

Yaşamın en güzel temsili ağaçlar, cami bahçeleriyle buluştu

Bu yıl “Cami Hayatın İçinde Hayat Caminin İçinde” sloganıyla ve “Cami ve Hayat” temasıyla idrak edilen haftada, yaşamın en güzel temsili olan fidanların, cami bahçeleri ile buluşturuldu, can suyu verildi. Ayrıca, hafta münasebetiyle ağaç dikme etkinliğine TDV Afyonkarahisar Şubesi görevlileri Zimbabwe’den, Afrikalı kardeşlerimizle birlikte fidan dikerek destek verdi.

Engelli kardeşlerimiz camilerimize hayat veriyor

Hayatın akışı içinde beraber yürüdüğümüz engelli vatandaşlarımız, İl engelli koordinatörlerimiz Asiye Ersarı ve İsmail Aydın tarafından koordine edilen etkinlikle cami ile buluşturuldu. Hz. Osman Camiinde gerçekleşen etkinlikte konuşan Gar Camii Müezzin Kayyımı İsmail Aydın “Engelli kardeşlerimiz ile camilerimiz sizinle adeta hayat buldu. Camilerimizi sizsiz, mahrum bırakmayın“ diye konuştu. Kur’an Kursu Öğreticisi Asiye Ersarı ise “Engelli kardeşlerimiz toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olduğu kadar, camilerimizin de ayrılmaz bir parçasıdır. Camilerimiz engelliler için yapılan düzenlemelerle artık engellilerimiz için de hayatın merkezi haline geldi.” dedi.

Din görevlisi aydınlık yarınların öncüsüdür

Hafta münasebetiyle, en değerli kitabımız olan Kur’an-ı Kerim-i anlatmak ve öğretmek için emek veren Kur’an kursu öğreticilerimize yönelik bir konferans düzenlendi. İlimiz Sarıkız Kur’an Kursunda gerçekleştirilen konferansta İl Müftü Yardımcısı Sevdegül Çekiç, din görevlisinin, eldeki imkânlarla yapabileceğinin en iyisini yapmaya gayret etmesi, durum insanı değil duruş insanı olması ve mazeret değil marifet üretmesi gerektiğinin altını çizdiği konuşmasında din görevlilerimizin insanlığın daha aydınlık yarınlara kavuşmasına öncülük edeceğini belirtti.

“Cami bahçesinde top oynayan çocuklar da cami kültürünün bir parçası”

Cami görevlilerimize ve İl Müftülüğü personeline yönelik gerçekleştirilen “Cami ve Hayat” konulu konferans ise Afyonkarahisar İl Müftülüğü Konferans Salonunda, Emekli Ankara Müftüsü ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eski Müşaviri Mustafa Hakkı Özer tarafından gerçekleştirildi. Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Kabukçu “Cami bahçesinde top oynayan çocuklar da cami kültürünün bir parçası” dedi.

“Çocuklarımız camilerde güzel anılar biriktirebiliyor mu?”

“Cami bahçesinde top oynayan çocuklar dahi cami kültürünün bir parçasıdır. İnsanların cami ile din görevlileri ile kurduğu duygusal bağ çocuklukta başlar. Biliyorum ki bütün din görevlilerimiz cami merkezli bir hayatın idealini taşıyor.” diyen Kabukçu, bu idealin gerçekleşmesi için öncelikle şu soruları kendimize sormamız gerektiğine işaret etti: “Biz hayatı ne kadar camilerin içine taşıyabiliyoruz. Hayatın akışı içinde birlikte yürüdüğümüz çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız, engellilerimiz, kadınlarımız camilerimizde içinde, hayatın içinde olduğu kadar yer alabiliyor mu? Yavrularımız camilerimizde güzel anılar biriktirebiliyor mu? Biz bu idealin gerçekleşmesi için biz neler yaptık?”

“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur”

Emekli Ankara Müftüsü ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eski Müşaviri Mustafa Hakkı Özer, din görevlileri haftasını tebrik ederek başladığı konuşmasında camilerin sadece maddi mimariden oluşmadığının altını çizdi. Özer, camilerin özenli mimarileri, oluşturduğumuz manevi mimariyle bir araya gelirse çok daha güzel olacağını belirtti ve ekledi: “İnsanları camilerimize davet edelim, bunun için çaba sarf edelim, icabında gelmeyenlere biz gidelim. Biliniz ki tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur. Biz tomurcuk derdinde olalım.”  

Halil Necipoğlu gönüllerin pasını sildi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Afyonkarahisar’da görevli bulunan Üsküdar İlçesi Marmara Üniveristesi Camii İmam- Hatibi Halil Necipoğlu, Mevlevi (Türbe) Camiinde gerçekleştirilen sabah namazı buluşmasında yaptığı Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okuduğu kasideler ile gönüllerin pasını sildi. Yoğun katılımın yaşandığı buluşmada İl Müftüsü Şükrü Kabukçu da bir sohbet gerçekleştirdi.

Emekli din görevlileri unutulmadı

Hafta etkinlikleri çerçevesinde emekli din görevlilerine yönelik bir kahvaltı programı da düzenlendi. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığının katkılarıyla, Belediye Başkanlığı Yemek Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte İl Müftülüğümüz bünyesinde görev yapmış olan emekli din görevlilerimiz bir araya gelmenin ve hasret gidermenin mutluluğunu yaşadı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa Bilgi Yarışması ile kutlamalar devam edecek

Hastane, cezaevi, kredi yurtlar kurumları, huzurevi ve çocuk evleri ziyaretlerinin de gerçekleştirildiği Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları Afyonkarahisar İlinde Kasım ayında öğrenciler arasında gerçekleştirilecek olan “Kudüs ve Mescid-i Aksa Bilgi Yarışması” ile devam edecek.