Agri'da "iyilik Ekseninde Aile" Paneli Yapıldı

'iyilik ekseninde aile' paneli yapıldı

“İYİLİK EKSENİNDE AİLE” PANELİ YAPILDI

        Ağrı İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca Aile Haftası  etkinlikleri kapsamında Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonunda  “İyilik Ekseninde Aile” konulu panel düzenlendi.

        İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından panele geçildi. Panel başkanı ve panel moderatörü Ağrı İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU  “Ailede Maruf” kavramı üzerinde durdu. Maruf kelimesinin ihtiva ettiği manaları izah eden TOPÇU özetle şunlara değindi  “ maruf, akl-ı selimin güzel gördüğü, dinimiz İslam’ın da ahlaki prensipleri içerisinde yer alan bir erdemdir. Öncellikle aileye yansıması gerekmektedir. Aile toplumun çekirdeğidir. Aile iyi olursa topluma da yansıması iyi olacaktır.”

        Panelist İl Müftü yardımcısı Murat SARI  “Kur’an ve Sünnet Çerçevesinde Ailede İyilik” konusunu ele aldı. Daha sonra diğer panelist İl Vaizi ve Aile ve Dini Rehberlik Koordinatörü Nuri ARSLAN da “Hak ve Sorumluluklar Bağlamında Ailede İyilik, Aileyi bir arada tutan değerler” konusunda sunum yaptı.

        Son panelist Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli PDR Uzmanı Erdal ACAR ise, “Psikolojik Nitelik Olarak İyilik, Aile ve Sosyal Medya” başlığında sunum yaptı.