Agri'da Müftü Topçu: Biz Israf Toplumu Değiliz Islam Toplumuyuz

müftü topçu: biz israf toplumu değiliz islam toplumuyuz

MÜFTÜ TOPÇU: BİZ İSRAF TOPLUMU DEĞİLİZ İSLAM TOPLUMUYUZ

Ağrı İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Sabah Namazı Buluşmaları kapsamında Fevzi Paşa Camii'nde program gerçekleştirildi.

Cami görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan program İl Müftü yardımcısı Murat Sarı’nın kıldırdığı namaz sonrasında İl Müftüsü Tandoğan Topçu’nun, “İsraf ve Çevre Bilinci” konulu sohbetiyle devam etti.

Bilinçsiz ve duyarsız tüketimin arttığını ifade ederek israfın önlenmesi gerektiğini söyleyen Müftü Topçu; ‘‘Bizler israfın haram olduğu haykıran İslam dininin mensuplarıyız. Yaşadığımız çağda bilinçsiz ve duyarsızca kullanılan kaynaklarımız azalmakta ve zarar görmektedir. Bugün maalesef çevre temizliğinin gözetilmediğini gezdiğimiz yollara, oturduğumuz parklara baktığımızda atılan çöp ve plastik atıklardan görüyoruz. Yine yaşadığımız çevre gibi kullandığımız kamu araç ve kurumları da maalesef hor kullanılmakta zarar görmektedir. Hepimiz, kamu binalarında insanımız tarafından kırılmış eşyaları, bindiği otobüslerdeki yırtılmış koltukları görmüşüzdür. İşte bunlar kendi elimizle kendi mülkümüze verdiğimiz zarardır. Biz israf toplumu değiliz İslam toplumuyuz. İslam olmak canlı cansız tüm varlığa karşı saygılı olmayı ve vefa göstermeyi gerektirir. Biz bugün yaşadığımız çevreye kullandığımız eşyaya vefakar davranmazsak yarın ne kullanabileceğimiz çevre kalır nede yaşanabilir bir çevre.’’ ifadelerinde bulundu.