Agri'da Sabah Namazında Huzurda Buluşalım

sabah namazında huzurda buluşalım

SABAH NAMAZINDA HUZURDA BULUŞALIM

        Ağrı İl Müftülüğünce her ayın ilk Pazar günü düzenlenen “Sabah Namazında Huzurda Buluşma” programının Şubat ayı buluşması gerçekleştirildi.

        Cami görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunması ve İl Müftüsü Tandoğan Topçu imamlığında kılınan namaz sonrasında cemaate, “üstün ahlakın vasıfları” hadisler üzerinden anlatıldı. Müftü Topçu, ümmetin birliğinin ve toparlanmasının yolu ancak Peygamber Efendimizin söylediklerini uygulamakla mümkündür diyerek şunları söyledi: “Sahabe efendilerimiz Peygamber Efendimize üstün ahlâkın vasıflarını sorduklarında Efendimiz (s.a.v.) işte bu üç kaideyi söylemiştir: “Zulmedeni af et, gelmeyene git, vermeyene ver.” Biri bize kötülük mü etti? Onu mu? Biz gideceğiz. İhtiyacımız vardı, istedik vermedi mi? Ona lazım af etmek için bahane arayacağız. Bilmeden yaptı, bilseydi yapmazdı diyeceğiz. Bize gelmiyor olunca, biz vereceğiz. Günümüzdeki dargınlıklar, kırgınlıklar, küsmeler bu hasletlerin işlenmeyişinden kaynaklanıyor. Dünyamızda ki kargaşalıkların sebepleri hep bunlar. Bizler ümmet olarak şu iki hasleti her zaman uygulamalıyız; birincisi yaptığımız iyiliği unutmak, ikincisi ise bize yapılan kötülüğü unutmak. Rabbim hepimizi kendisine hakkıyla kulluk edenlerden eylesin.”

        Vaaz sonrası cemaatle beraber yapılan toplu zikir ve duanın ardından cami cemaatine ve gençlere çorba ikram edilerek program son buldu.