Antalya'da Burdurlu Hasan Dikici Camiinde Ilk Cuma Namazı Kılındı

burdurlu hasan dikici camiinde ilk cuma namazı kılındı

Burdurlu Hasan Dikici Camiinde İlk Cuma Namazı Kılındı

Burdurlu Hasan Dikici Camii Vakfı'nca 2 yıl önce temeli atılan bin kişilik Burdurlu Hasan Dikici Camii'nin açılışı bugün Cuma Namazı ile gerçekleştirildi. Meydankavağı mahallesinde gerçekleşen açılışa İl Müftümüz Osman Artan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Milletvekili Aydın Özer, Siyasi Parti Temsilcileri, Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi Uysal, Burdurlu Hasan Dikici Camii Vakfı Başkanı Melahat Atalay ve çok sayıda kişi katıldı.

Adı Camiyle Yaşıyor

Açılışta konuşma yapan İl Müftümüz Osman Artan, Burdurlu Hasan Dikici hayrına yapılan caminin vakıf geleneğini yaşattığını anlattı. Vakıf geleneğinin tarihin önemli noktalarından biri olduğunu belirten Artan, “Antalya en fazla vakıf eserinin olduğu illerdendir. İnsanlar öldükten sonra amel defterleri kapanır ancak üst sınıf insanlar vardır ki bunlar öldükten sonra da amel defterlerine sevap yazılmaya devam eder. Bunlardan bir tanesi okul, cami, hastane gibi eserler bırakmış insanlar ölseler bile amel defterleri yazılmaya devam eder. Hacı Hasan amca belki toprak oldu ama ismi bu camiyle yaşıyor diye konuştu.

Konuşmaların ardından caminin açılışı dualarla yapıldı.