Antalya'da Gençler, 15 Temmuz Ruhuyla Sabah Namazında Birarada.

gençler, 15 temmuz ruhuyla sabah namazında birarada.

Gençler, 15 Temmuz Ruhuyla Sabah Namazında Birarada.

Güzeloba Hatice Hatun Camiinde #15Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle “Şehitleri Anma Ve Sabah Namazı Gençlik Programı” düzenlendi.

Düzenlenen gençlik buluşmasına İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, Antalya Türksat İl Müdürü Muhammed Ali BARDAKÇI, İl Müftü Yardımcısı Şeyda  Emine YILMAZ, Kepez İlçe Müftüsü Metin ARCAKLIOĞLU, Konyaaltı İlçe Müftüsü Orhan İMAMOĞLU, Aksu İlçe Müftüsü Ahmet BAYER davetliler ve gençler katıldılar.

Sabah namazının kılınmasının ardından 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimiz  için Kur’an-ı Kerim okuma Türkiye 1. ve Dünya 3.’sü Muhammed Said SEZER tarafından   Kur'an-ı Kerim ziyafeti verilerek tesbihat okundu.

Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA tarafından edilen duaya yüzlerce genç hep birlikte icabet ettiler.

Buluşmada gençlere seslenen İl Müftüsü YALÇINKAYA, “Rabbimize sonsuz hamd ü sena olsun ki 15 Temmuz’da, Rabbimizin yardımına, hakkın batıl karşısında zaferine şahit olduk. Bizler o gece, hainlerin emellerini kursaklarında bırakan milletimizin destansı direnişine ve cesaretine şahit olduk. Bedenlerini bu vatan için siper eden şehitlerimizin şehadetine, gazilerimizin kahramanlıklarına şahit olduk. “ dedi.

Ülkemizi ve milletimizi fitneye sürüklemek isteyen istismarcılara karşı yekvücut, tek yürek olmak gerektiğini vurgulayan Müftü YALÇINKAYA, “Geçmişten günümüze din-ü devlet, mülk-ü millet yolunda canından geçen aziz şehitlerimize ve dâr-ı bekâya irtihal eden kahraman gazilerimize Yüce Rabbimden rahmet diliyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Program yapılan kahvaltı ikramının ardından son erdi.