Ardahan'da Müftülük Zekât Standı Açtı

müftülük zekât standı açtı

Ardahan İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ardahan Şubesi iş birliğinde vatandaşların fitre ve zekât gibi bağışlarını kabul etmek amacıyla stant açıldı.

Ardahan İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Ardahan Şubesi iş birliğinde vatandaşların fitre ve zekât gibi bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla stant açıldı.

Ardahan İl Müftüsü Dr. Hayri Erenay, Merkez Camii önünde kurulan standın faaliyetlerini incelemek amacıyla ziyaret gerçekleştirdi.

Çalışmalar hakkında TDV memurundan bilgi alan Müftü Erenay, “Hayırsever vatandaşlarımızın yapmış olduğu bağışları en doğru yere ulaştırmak için İl Müftülüğümüzce ve TDV Ardahan Şubemizce gayretli bir şekilde çalışmaktayız. Yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi aileleri belirleyerek vatandaşlarımızın bağışlarını onlara ulaştırma gayretindeyiz. Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları olarak bu tür faaliyetleri organize etmezsek aksaklık meydana gelir ve farklı mecralarca vatandaşlarımızın dini hassasiyetleri istismar edilir. Bunlara göz yummamak ve sahayı boş bırakmamak için her daim vatandaşımızın yanında olacağız.” dedi.

Erenay,  fitre ve zekât gibi bağışlarını ulaştırmak isteyen vatandaşların Türkiye Diyanet Vakfına ait zekat.tdv.org-bagis.tdv.ord adlı internet adreslerini ziyaret edebileceklerini, ayrıca İl Müftülüğüne ve TDV Ardahan Şubesine müracaat edebileceklerini belirterek bir miktar bağışta bulundu.