Ardahan'da Serhat Ulu Camii Ibadete Açıldı

serhat ulu camii ibadete açıldı

Temeli 7 yıl önce atılan,  2000 kişinin aynı anda ibadet edebileceği, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Ardahan’ın en büyük camisi “Serhat Ulu Camii” ibadete açıldı.

Covid-19 salgın hastalığının ülkemizde etkisini artırması münasebetiyle halkın sağlığını riske atmamak ve kalabalık bir ortam oluşturmamak amacıyla Serhat Ulu Camii açılış töreninin ileri bir tarihte yapılması uygun görülmüştür.

Ardahan İl Müftüsü Remzi PEHLİVAN, Serhat Ulu Camisinin açılışı hakkında şöyle konuştu:

İnşaatına 15 Mayıs 2013'te başlanan Serhat Ulu Camii yoğun bir çalışmanın ardından ibadete açıldı. Ardahan ilinin en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Serhat Ulu Camii 2000 vatandaşımıza aynı anda hizmet verebilecektir.

Serhat Ulu Camisinin projesi yapılırken engelli dostu olarak planlandı ve o şekilde hayata geçirildi. Serhat Ulu Camisine gitmek isteyen engelli vatandaşlarımız ulaşımlarını kolay bir şekilde yapacak ve ibadetlerini gönül rahatlığıyla eda edebileceklerdir.

Serhat Ulu Camii engelli dostu olduğu gibi, mimarisinde de tarihe, medeniyete ve inanca ait birçok sembolü bünyesinde barındırmaktadır.

Covid-19 salgın hastalığı ülkemizde yayılma hızını artırmıştır. Bizim için halkımızın sağlığı çok önemlidir. Halkımızı bir araya toplayarak virüs bulaşma tehlikesini göze alamayız. Bu yüzden camimizin açılış törenini ileri bir tarihte yapacağız.

Camilerimiz salgın hastalığı sürecinde en güvenilir mekânlar olmuşlardır. Seccade, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak gönül rahatlığıyla ibadetlerinizi yapabilirsiniz.

Allah-u Teâlâ’nın izniyle ilk Cuma namazını 18.12.2020 Cuma günü Serhat Ulu Caminde idrak edeceğiz.  Vatandaşlarımızın kurallara riayet etmelerini temenni ederek, Serhat Ulu Camisine bekleriz.

Caminin yapılmasına vesile olduğu için Türkiye Diyanet Vakfına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

 Serhat Ulu Camii Ardahan’ımıza, Ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlı olsun.