Bartın'da Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Bartın İl Müftülüğü tarafından Hacı adayları için İl Müftülük binası önünde bir program düzenlendi.

Ankara 15. kafile ile Hac ibadeti için kutsal topraklara giden, iki gruptan oluşan 72 kişi, 2 Din görevlisi 1 bayan irşat görevlisi ve 1 kafile başkanı ile kutsal topraklara gitmek üzere dualarla uğurlandı.

Kur`an Kursu öğreticisi Ahmet BAÇ’ ın Kur’an-ı Kerim okuması ile başlanan program, İl Müftü V. Hulusi GÜNER in konuşmasıyla devam etti. İl Müftü V.GÜNER “Şu ana kadar hayatınızda gerçekleştirdiğiniz yolculukların en önemlisine çıkıyorsunuz. Size düşen o mübarek topraklarda, o güzel ortamda, Yüce Allah`ın İslam’ın bir şartı olarak hepimize emrettiği bu ibadeti en güzel şekliyle, her anını, her saniyesini değerlendirerek geçirmek olmalıdır” dedi.

Müftü V.GÜNER ayrıca Hacı adaylarından ülke, millet ve tüm İslam âlemi için dua etmelerini istedi.

Sevinç ve hüznün aynı anda yaşandığı Program Amasra İlçe Müftüsü Rıdvan Karataş’ın yapmış olduğu dua ile sona erdi.

Programa, İl Müftü V. Hulusi GÜNER, Amasra İlçe Müftüsü Rıdvan Karataş, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Bayram OYAN, Personel Şube Müdürü Necmi AÇIKGÖZ, Müftülük personeli, Hacı adayları ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.