Bartın'da Il Müftüsü Abdülcelil çakar Dan Mevlid Kandili Mesajı

Bartın'da Il Müftüsü Abdülcelil çakar Dan Mevlid Kandili Mesajı

Bartın İl Müftüsü Abdülcelil ÇAKAR, 8 Kasım Cuma gününü Cumartesi’ye bağlayan gecenin âlemlere rahmet olarak gönderilen Resul-i Ekrem Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in varlık âlemini şereflendirmesinin 1448. Yıl dönümü olması sebebiyle bir mesaj yayımladı.

İl Müftüsü ÇAKAR; “ O yüce Peygamber karanlıkları aydınlatan bir nur olarak dünya ya geldi. O’nun doğumu insanlık tarihinin en önemli olayıydı. Çünkü insanlık O’nun doğumuyla mutluluk ve huzura kavuştu, âlemler onun nuruyla aydınlandı. Çünkü O bütün âlemlere rahmet, (Enbiya 21/107) bütün beşeriyete uyarıcı ve müjdeleyici olarak gönderilmişti (Sebe 34/28).

Sevgili Peygamberimizi iyi tanıyalım O’ nun hayatını, örnek yaşantısını, üstün ahlakını ve güzel öğütlerini anlatan kitapları mutlaka alıp okuyalım. Çocuklarımıza küçük yaştan itibaren Peygamberimizi öğretelim. Onların temiz kalplerine Allah ve Peygamber sevgisini yerleştirelim. Bütün hayatımızda ve her işimizde O’nu kendimize örnek edinelim ve O’ nun gösterdiği nurlu yoldan ayrılmayalım” dedi.

Ayrıca Bartın İl Müftülüğü olarak 12 Kasım Salı günü, saat 14.00 da Yalı Bulut Düğün Salonunda “Peygamberimiz ve Aile” konulu bir konferans düzenleyeceklerini anımsatan İl Müftüsü ÇAKAR konferansa tüm Bartınlıları beklediklerini söyledi ve başta Bartın ve ülkemiz olmak üzere, tüm Müslümanların Mevlid Kandilini kutlayarak, Peygamber efendimiz (s.a.v.) yüce örnekliğinden hakkıyla faydalanabilmemiz temennisinde bulundu.