Bitlis'de Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Programı Düzenlendi.

camiler ve din görevlileri haftası programı düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşen programa Van Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Fudayl ERKOÇ, Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir GÖZÜTOK, İl Müftümüz Mehmet Faysal GEYLANİ, kurum amirleri, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım, Kur’an Kursu Öğreticileri ve İl Müftülüğü personelleri katıldı.

Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen program, Ulu Cami İmam Hatibi Ergin Çiçek hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, Diyanet İşleri başkanlığının hazırladığı sinevizyon ile devam etti.

Cami ve Hayat temasıyla düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ, bu haftayı sadece 1-7 Ekim ile sınırlı olarak kabul etmeyeceklerini, ömürleri yettikçe İslam'a hizmetkârlık yapacaklarını belirtti.

Konuşmasının devamında İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ Alimler Peygamberin Varisleridirler hadisini hatırlatarak; ''Bu yılki camiler ve din görevlileri haftamızın teması 'Cami ve Hayat.' Gerçekten hayatsız cami, camisiz hayat olmaz. Günde 5 defa okunan ezan, ümmeti camide toplamaya davet ediyor. Bir imamın, bir din görevlisinin, bir din gönüllüsünün arkasında el pençe duran, yüzünü kıbleye çevirip teslimiyetini gösteren cemaat, şu mesajı veriyor; 'İmamlar önde cemaat arkada olur.' İnşallah hep birlikte bu İslam'ın güzelliklerini yaşayacağız. Cemaat olarak, imam olarak bu sözümüzün arkasında durup, İslam'ın bu güzelliklerini sokağımıza, mahallemize, etrafımıza yaymaya çalışacağız. dedi.

Programda bir konuşma yapan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden İlahiyatçı Prof. Dr. Şakir GÖZÜTOK ise yeryüzünde insanlar için ilk yapılan yerin Mekke de Kabe olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Şakir GÖZÜTOK, Aslında caminin kendisine de Kâbe'ye de Beytullah (Allah'ın evi) deriz. Haşa Allah, Kâbe'de oturmuyor. Niye Allah'ın evi diyoruz? Çünkü manevi âleme geçiş, maddi unsurlarla gerçekleşir. Biz de metafizik âleme, manevi âleme maddi unsurlarla geçeriz. Kâbe de bunun için vardır. Kâbe, manevi âleme sıçrama yeridir. diye konuştu.

Program, Van Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Fudayl Erkoç'un cami ve din görevlileri hakkında yaptığı sunumun ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.