Bolu'da Ilimizde Hacı Adaylarına Yönelik Seminer Programı Yapıldı

ilimizde hacı adaylarına yönelik seminer programı yapıldı

İlk kafile 16 Mayıs tarihinde İlimizden hareket edecek. Bu yıl İlimizden 448 kişi hacca gitmeye hak kazandı.

İLİMİZDE HACI ADAYLARINA YÖNELİK SEMİNER PROGRAMI YAPILDI.

İlimiz ve ilçelerinde hac seminerleri yapılıyor.

Bolu il müftülüğü konferans salonu ve camide yapılan iki günlük seminer programı hem teorik hem de pratik uygulamalarla gerçekleştirildi.

29-30 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleşen seminerin ilk günü, il müftüsü Hüseyin Demirtaş'ın açılış konuşması ile başladı.

Seminerin ilk ve ikinci gününde ; “İbadet Bilinci ve Hac İbadeti”, ”Hac ve Umrede Bir Arada Yaşama Bilinci”, Hac Yolculuğunda Önemli Hususlar”, “Haccın Hikmeti ve Sembollerin Anlamı”, “Uygulamalı Hac ve Umre Menâsiki” ve “Medine Ziyaret Yerleri”, “Hac ‘da Çevre Ahlakı”, “Kadınlara Özgü Konular” ve “Hac Yolculuğuna Çıkmadan Önce Maddi Manevi Hazırlık” ve “Hac ’da Sağlık Bilgileri” konuları alanında yetkin görevliler tarafından işlendi.