Bursa'da Mobil Irşat, Esnaflarla Il Müftülüğünde Bir Araya Geldi

mobil irşat, esnaflarla il müftülüğünde bir araya geldi

“Ahlaklı Birey Erdemli Toplum” projesi kapsamında, esnaf ziyaretleri yapan din görevlileri, haftada bir İl Müftüsü İzani Turan’ın katılımıyla, kahvaltı programı yapmaktaydı. Bu hafta ise İl Müftüsü İzani Turan, İl Müftülüğü Külliyesinde, kahvaltıda esnaflarla ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Bursa İl Müftüsü İzani Turan, konuklara İl Müftülüğü’nce yürütülen din hizmetleriyle alakalı bilgiler verdi. Bursa genelinde ulaşamadıkları bir insan kalmaması muradında olduklarını dile getirdi. Mahalle ziyaretlerinde hem kendinse ulaşan hem de din görevlileri vasıtasıyla iletilen sorun ve şikayetleri mümkün olduğunca çabuk bir şekilde çözüme kavuşturduklarını söyledi. “Esnafımız için, tüm kardeşlerimiz için Allah’tan hayırlı ve bereketli rızıklar diliyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

Camilerde sabah namazlarını kılıp, tesbihatla güne başlamaktan mutlu olduğunu belirten bir esnafımız, tüm camilerde bu uygulamanın olması istedi. Konuyu değerlendireceklerini belirten Müftü Turan, tüm tesbihat olmasa da tüm camilerde ilgili çalışmayı yapacaklarını söyledi. Hac kuraları hususundaki sıkıntıları dile getiren bir muhtarımıza, İzani Turan, konuyla alakalı kuralları belirtilen, şeffaf bir sistemin yürütüldüğünü, nasip olduğunda kura da çıkan vatandaşımızın hacca gittiğini söyledi.