Cankiri'da Hacı Adaylarımızı Kutsal Topraklara Uğurladık

hacı adaylarımızı kutsal topraklara uğurladık

Yıllardır hasretle kutlu yolcuğun çıkmasını bekleyen, Rahman’ın misafirleri hacı adaylarımızdan 178 kişilik ilk kafileyi 18 Temmuz 2019 Perşembe günü 11.30’da Çankırı Şehirlerarası Terminali’nden uğurladık.

Ahmet Yesevi Camii Müezzin Kayyımı Arif ÇAYIR Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftümüz Bürhan KELEŞ yaptığı konuşmasında:  Haccın farziyeti ve öneminden bahsettikten sonra, ‘Rabbim her mümine yeryüzünün en kıymetli mekânı Kâbe’ye yüz sürmeyi nasip etsin inşallah. Kabul olunmuş haccın sevabının ancak kişiyi doğduğu gün ki gibi günahlarının affıdır.’ dedi. Hacı adaylarımıza ‘Bizden Kutsal Topraklara selam götürmelerini, vakitlerini tavaf ederek, Kur’an-ı Kerim okuyarak, namaz kılarak,  dua ederek değerlendirmeleri, kendileri, aileleri, ülkemiz ve tüm müslümanlar için dua etmelerini’ tavsiye etti. İl Müftümüz Bizden Selam Götürün” şiirini okuyarak konuşmasını tamamladı.

 Vali Yardımcısı  Mustafa Emre Kılıç selamlama konuşmasında hacı adaylarına “Sağlıklı, kazasız şekilde gitmelerini, haccın gayesine uygun şekilde eda edilmesi” temennisinde ulundu.

Duygu yoğunluğunun yaşandığı program, Din Hizmetleri Uzmanı Doç. Dr. Ömer MENEKŞE’nin yaptığı dua ile son buldu. Hacı adaylarımız telbiye, tekbirle uğurlandı.