Çorum'da Hac ön Kayıtları Bugün Sona Eriyor!

hac ön kayıtları bugün sona eriyor!

Hac ibadetini yapmak üzere 2020 yılında kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşlar için 11 Kasım'da başlayan hac ön kayıtları 13 Aralık 2019 Cuma günü (BUGÜN!) sona eriyor.

25 lira ön kayıt ücretini yatıran vatandaşlar kayıtlarını internet üzerinden bugün saat 23:59’a kadar tamamlayabilecekler. Kayıtları tamamlanan hacı adaylarının gündeminde ise hac kuraları yer alıyor. İşte, 2020 hac kayıt ve kura tarihleri hakkındaki detaylar...

HAC KAYITLARI NASIL YAPILIR?

13 Aralık 2019 (Bugün) ilgili bankalara 25 lira ön kayıt ücreti yatıran vatandaşlarımız, daha sonra www.hac.gov.tr adresindeki linkten “e-devlet” kimlik doğrulama sistemi yoluyla ön kayıt yapabilecekler. Vatandaşlar, başvuru ekranında kişisel bilgilerini girdikten sonra Oda Tercihli Konaklama veya Otel Konaklama türlerinden birini tercih edecekler. Kuraya birlikte katılmak istedikleri kişilerin kayıtlarını da buradan ekleyebilecekler.

Önceki yıllarda kaydı olup kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının, kayıt yenileme işlemleri ise Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından otomatik olarak yapılmıştır.

2020 yılı hac kurası çekimi ise 09 Ocak 2020 Perşembe günü yapılacaktır.

İlgili işlemlerde sıkıntı yaşan vatandaşlarımız Çorum İl Müftülüğü Hac ve Umre Bürosu 0 364 223 07 25 no’lu irtibat numarasından mesai bitimine kadar daha detaylı bilgiye erişebilecekler.