Diyarbakır Da Staj Seferberliği Başlıyor

diyarbakır da staj seferberliği başlıyor

Diyarbakır da Staj Seferberliği Başlıyor

 

Diyarbakır İl Müftülüğü, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlanan “Kariyer Kapısı Staj Seferberliği Projesi” kapsamında İlahiyat Fakültesi öğrencilerine staj veriyor.

 

İlahiyat Fakültesinde öğrenim gören öğrencilere staj eğitimi veren Diyarbakır İl Müftülüğü, öğrencilerin meslekî anlamda deneyim kazanmalarını sağlıyor. Yaklaşık 1 ay sürecek staj programında Müftülüğe ait Müftülük binaları, Kur’an Kursları, Camilerin yanı sıra Türkiye Diyanet Vakfı Yurtları ve Yayınevlerine ziyaretler gerçekleştiriliyor. Bu şekilde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın tüm hizmetleri tanıtılarak bilgi edinmeleri sağlanıyor.

 

 

İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı öncülüğünde, yeni yerinde hizmete başlayacak olan yayınevine ziyaret gerçekleştiren öğrencilere İl Müftü Yardımcısı Kartı şu sözleri kaydetti: “Öğrencilerimiz ile Diyarbakır İl müftülüğümüze ve Türkiye diyanet Vakfımıza ait hizmet binaları ve yayınevlerine ziyaretler gerçekleştiriyoruz.  Kıymetli Öğrencilerimiz ile yayınevimize ziyaret gerçekleştirdik. Onlara TDV Yayınları ve Diyanet Yayınlarımıza ait eserlerimizi tanıttık. Yeni hizmet yerimiz ile alakalı bilgiler verdik. Bu mekândan istedikleri şekilde istifade edebileceklerdir.” Dedi.

 

Ardından öğrenciler, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasından Müftü Karabayır şu sözleri ifade etti: “Öğrencilerimizin her biri bizim için çok kıymetlidir. Biz gençlerimiz ile iftihar ediyoruz. Staj seferberliği programı ile meslekî anlamda deneyim kazanacaklar inşallah. Staj dönemi boyunca Diyanet İşleri Başkanlığımıza ait tüm hizmetlerden faydalanacaklar ve aynı zaman da teşkilatımızı tanıyacaklar. İnşallah Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım olduklarında din hizmetlerini en güzel şekilde ifa edeceklerdir. Teşekkür ediyorum. Allah (cc) sizleri muvaffak eylesin” dedi.