Diyarbakır'da Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı

diyarbakır'da yaz kur'an kursları kapanış programı

Diyarbakır’da Yaz Kur'an Kursları kapanış programı

Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından 2022 Yılı Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı Silvan İlçesinde düzenlendi.

Silvan İlçe Müftülüğü tarafından Sezik Düğün Salonu’ndan binlerce öğrencinin katılımıyla 2022 Yaz Kur’an Kursları kapanış programı düzenlendi.

Program Selahaddin-i Eyyubi Kur'an kursu öğrencilerinden Süheyl Yaman'ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açış konuşmasını yapan ilçe müftüsü Sabri Erçek, yoğun katılımlarından dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Programda Katılımcılara hitap eden İl Müftüsü İmamoğlu,” Diyarbakır İl Müftülüğüne bağlı yaz Kur'an kurslarında bir eğitim ve öğretim yılının daha sonuna gelindi. Bu yıl, ilimiz genelinde 1939 Camii, 857 Kur’an Kursu olmak üzere toplamda 2796 mekânda toplamda 56818 kız ve erkek öğrencilerimiz eğitim gördüler. Gelecek nesillerimizin mimarı evlatlarımıza Yaz Kur’an Kurslarında dolu dolu bir eğitim verdik. Kur’an öğrenme gayretinin ne kadar önemli olduğunun bilincinde, anne-babalarını sevindirme gayretinde olan çocuklarımız yaz dönemini verimli bir şekilde geçirdiler. Kur’an öğrenen, dini bilgilerle yoğrulan yavrularımıza kimi zaman sıcaktan yorulduklarında onları Gençlik ve Spor Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan havuzlarda yüzerek eğlendirdik. Kimi zaman da futbol oynatarak bedensel gelişimlerine destek olacak etkinlikler düzenledik. Sosyal alanlarda çocuklarımızla piknikler yaparak hem kaynaşmalarını hem de psikolojik gelişimlerini destekledik.”

Çocuklarımız yaz tatilini daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak için çeşitli etkinlik yaptıklarını ifade eden İl Müftüsü İmamoğlu, Diyarbakır il Müftülüğümüz ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle “Nasreddin Hoca Diyarbakır’da” etkinliklerini düzenleyerek çocukların cami atmosferinde bir araya gelmesini sağladık. Çocuklarımızın ve gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirmeleri hususunda yardımcı olmak amacıyla ve bu ve benzeri aktiviteleri düzenledik. Dönemin sonunda çocuklarımızın öğrendiklerini pekiştirmek için “Yaz Kur’an kursu Dini Bilgiler Yarışması” düzenledik. Dereceye giren çocuklarımızı çeşitli hediyelerle taltif ettik.

Bu kadar etkinliğin yapıldığı bir atmosfere elbette güzel bir kapanış yakışırdı diyen İl Müftüsü, Nitekim burada Kur’an kursları kapanış programı düzenliyoruz. Yaklaşık 2500 öğrenci  ve velimizin katılımı ile görkemli bir program yapıyoruz, elhamdullilah. emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Sevgili öğrenci ve velilerimize  bir hususu hatırlatmak isteriz ki Diyanet işleri Başkanlığımız tarafından Kur’an eğitimi sadece yaz aylarıyla sınırlı değildir diyerek öğrencilere ve velilere bir çağrıda bulunan  İl Müftüsü İmamoğlu, Bayanlar için ihtiyaç odaklı kurslarımız, gençlerimiz için cami dersleri ve çocuklarımız için de  4-6 yaş Kur’an kurslarımız mevcuttur. Çocuklarımızın yaz kurslarında öğrendiklerini unutmamaları için velilerimize büyük iş düşmektedir. Onlardan beklentimiz, nasıl ki çocuklarının okul derslerini takip ediyorsa Kur'an-ı Kerim derslerini de takip etmeli ve öğreticilerimizle iletişim halinde olmalıdırlar. Dolayısıyla velilerimizin desteğiyle çocuklarımız ve gençlerimizin yıl boyu camiye devam etmelerini tavsiye ediyoruz.