Duzce'de Genç Yaz Okulu öğrencilerinden Anlamlı Etkinlik

genç yaz okulu öğrencilerinden anlamlı etkinlik

Müftülüğümüze bağlı Gençlik Koordinatörlüğü Genç Yaz Okulu öğrencileri, “15 Temmuz’u Anmak ve Tarihten Alınacak Dersler” temalı gösteriler sergiledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Düzce İl Müftülüğü İl Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Genç Yaz Okulunda eğitim gören öğrencilerin katılımı ile İl Müftülüğü konferans salonunda “15 Temmuz’u Anmak ve Tarihten Alınacak Dersler” temalı program düzenlendi.

Düzce İl Müftülüğü İl Gençlik Koordinatörlüğü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan acı hatıranın anısına o gün yaşananları dimağlarda daima canlı tutmak, yaşananlardan ibret almak ve hiç tereddüt etmeden canlarını vatana feda etmek üzere yollara dökülen aziz milletin gösterdiği kahramanlık destanlarını sonraki nesillere aktarmak adına Genç Yaz Okulu öğrencilerinin hazırladığı program yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Programa İl Müftü Yardımcısı Derya Topalcık ve öğrenci velileri ile birlikte çok sayıda kadın vatandaşımız katıldı.

Manevi rehberler Gülkibar Kızılcaoğlu, Emel İnce, Yasemin Çolakoğlu, Ayşe Daşdan Çıtak ve Neşe Yaldız'ın yoğun gayretleriyle kadınlara özel olarak gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Derya Topalcık,‘’ Bayrağımızın semalarda dalgalanabilmesi için milletimiz çok şehitler verdi. Şanlı bayrağımızın ilelebet göklerde dalgalandıracak gelecek nesillerdir. İşte gelecek nesiller şehit olan atalarımız için anma programı düzenliyorlar. Onun için bu programın yapılmasında emeği geçen hocalarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Programa ilgi gösteren vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Programa Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı sinevizyon gösterisinin izlenmesiyle devam edildi. Ardından Genç Yaz Okulu öğrencileri şiirler seslendirdi, hazırladıkları 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde o gece yaşanan olayları sahnelediler. ‘’Şehitler ölmez, Vatan bölünmez’’ sloganlarıyla salonu inleten öğrencilerin gösterileri ayakta alkışlandı. Program süresince izleyiciler arasında duygu dolu anlar yaşandı. Öğrenciler, 15 Temmuzun unutulmadığını ve unutturulmayacağı mesajını verdiler.

Program 15 Temmuz Şehitleri ve tüm Şehitlerimiz için yapılan duanın ardından sona erdi.