Duzce'de Her şey Ruhen Ve Bedenen Dinamik Bir Gençlik Için…

her şey ruhen ve bedenen dinamik bir gençlik için…

Diyanet İşleri Başkanlığımızın gençlik çalışmaları kapsamında, gençlere sunulacak hizmetlere ilişkin usul ve esaslarını içeren ve Diyanet Gençlik Merkezlerinin çalışmalarında ortak birliktelik, disiplin ve uyum içinde çalışılmasına yönelik hazırlanan Diyanet Gençlik Merkezleri Çalışma Yönergesi tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, Düzce Valimiz Dr. Zülkif Dağlı, İl Müftümüz Hüseyin Can, İlçe Müftüleri ve gençlik hizmetlerinde görev alan personeller katıldı.

Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Düzce Valimiz Dr. Zülkif Dağlı'nın himayelerinde tamamlanan 41 adet Diyanet Gençlik Merkezlerinin tanıtımı,  Diyanet Gençlik Merkezleri Çalışma Yönergesi ve Gençlik Merkezlerinde kullanılacak form ve eğitim programı tanıtımı yapıldı.

Gençlere yönelik çalışmalarının yol haritasının belirlendiği yönerge kapsamında, toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için insani erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmasını temin edecek bir yaklaşım benimsenecek. Yönerge, Başkanlık personeli tarafından yürütülecek her türlü manevi rehberlik ve din hizmeti talep doğrultusunda ve tamamen gönüllük esasına göre sunulacak.

Kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon sayesinde hiçbir genci dışarıda bırakmadan toplumun bütün kesimlerine hizmet götürülmesi amaçlanan çalışmada, gençlik hizmetlerinde görev alan personel, Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülüklerce periyodik eğitim programlarına tabi tutulacak.