Duzce'de Mazlum Coğrafyadaki Kardeşlerimiz Için Büyük Destek.

mazlum coğrafyadaki kardeşlerimiz için büyük destek.

Düzce, Türkiye Diyanet Vakfı'nın ''Vekâletle Kurban Bağışı''na desteğini sürdürüyor.

Düzce İl Müftümüz Hüseyin Can’ın bizzat kendisinin de yaptığı kurban bağışı ile başlayan destek, il ve ilçe kurum amirleri ve vatandaşların desteği ile büyümeye devam ediyor.

22 Hisse Birden Kurban Bağışı.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın vekâletle kurban bağışına, ismini vermek istemeyen Düzce’li hayırsever bir iş adamı 22 hisse birden kurban bağışında bulunarak büyük destek oldu. Hayırsever iş adamının bağışlarını, Vakıf adına İl Müftümüz Hüseyin Can ve TDV Düzce Temsilcisi Hasan Yazıcı kabul etti.

“Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş”

“Vekâletle Kurban Kesim Programı”na desteklerinden ötürü hayırsever iş adamının teşekkür eden Müftü Hüseyin Can, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1993 yılından beri vekâletle kurban kesimi programı gerçekleştirildiğini hatırlatarak şöyle devam etti:

“Türkiye Diyanet Vakfı, bilgi ve birikimiyle ülkemizin yardımseverlik misyonunu kıtalara taşıyan, mazlum coğrafyalarda ihtiyaç sahiplerinin yanında olan bir vakıftır. Bin şubesi ve 145 ülkede yürüttüğü faaliyetleriyle; inanç, köken ve bölge ayrımı yapmadan yoksula, muhtaca el uzatan Türkiye Diyanet Vakfı, İslam’ın doğru anlaşılmasına da katkı sağlamaktadır. Vakfımızın bağış olarak aldığı bu kurbanlar, İslami usullere göre kesilerek, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarından savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerden, bir Müslümanın selamına muhtaç bölgelere kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.”

Vekâlet yoluyla kurban kampanyasına katılmak isteyenlerin TDV Düzce Şubesine gelerek kurban bağışında bulunabileceklerini söyleyen Can, “Bu yıl vekâlet yoluyla kurban bedeli yurt içinde 890 TL, yurt dışında ise 725 TL olarak belirlendi. Vatandaşlarımız; www.tdv org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapabilecekleri gibi, TDV. Mobil Bağış Uygulaması üzerinden, il ve ilçe müftülüklerimiz ile cami görevlilerimize gelerek, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekâlet yoluyla kurban programına katılıp, kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirebilirler.” dedi.