Elazig'da 15 Temmuz Resim Ve Dua Etkinliği

15 temmuz resim ve dua etkinliği

SALIBABA KIZ KUR’AN KURSUNDA 15 TEMMUZ ETKİNLİĞİ

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın genelgesi çerçevesinde Yaz Kur’an Kurslarında 15 Temmuz etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor…

Bu kapsamda; Salıbaba Kız Kur’an kursunda öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisi ve 15 Temmuz köşesi açıldı.

Etkinlik; İl Müftü Yardımcısı Hatice Arslan, yakın çevreden Kur’an Kursu öğreticileri ve öğrenci ailelerinin geniş katılımı ile gerçekleşti.

Programda yaz Kur’an kursuna devam eden öğrenciler tarafından şiirler ve ilahiler seslendirirken, bununla birlikte 15 Temmuz şehitleri için okunan Kur’an-ı Kerim’in hatim duası yapılarak şehitlerimizin ruhuna Fatihalar gönderildi.

HATİCE ARSLAN/ “BU VATANA EN GÜZEL ŞEKİLDE SAHİP ÇIKIN”

Daha sonra çocukların büyük emek vererek özveri ile hazırladıkları resim serginin kurdelası İl Müftü Yardımcısı Hatice Arslan tarafından kesildi.

Arslan yaptığı kısa konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Biz büyüklerimizden vatan sevgisinin imandan olduğunu öğrendik. Bu nedenle kurs hocalarımızın hazırladığı bu güzel ve anlamlı etkinlikte bulunmak istedik. Öğrencilerimizi yalnız bırakmayan velilere çok teşekkür ediyorum. Bu vatanın sınırlarını atalarımız kanla ile çizdiler. Sınırları şehitlerimizin kanla çizilmiş bu aziz vatanı korumak ve geleceğe taşımak siz çocuklarımızın görevi. Allah sizlere böyle sağlam bir iman ve bilinç nasip etsin. Bu vatana en güzel şekilde sahip çıkın ki 3 yıl önce 15 Temmuz’da yaşadığımız o kötü günleri yaşamayalım.

Ailelerimizden ricam Kur’an kurslarımıza düzenli olarak gelin, bizlerde bu bilgileri tekrar tekrar hatırlatalım. Bu vatanı sahipsiz bırakmayalım. Büyüklerimiz ne diyor: “Bayrakları bayrak üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. İşte 15 Temmuz’da o 252 tane şehidimiz bu vatan ve bayrak için kanlarını döktüler. Bunu yaparken sağlarına sollarına bakmadılar ve canlarını seve seve feda ettiler. Hepsinin ruhu şâd olsun, Rabbim şehadetlerini kabul buyursun. İnşallah hepimiz onlara layık hayırlı birer vatan evladı oluruz. Bu vatanı sizler en güzel yerlere getireceksiniz. Allah, bundan sonra yeniden 15 Temmuzlar yaşamadan daha güzel günler nasip etsin.”

Kurs öğreticisi Melahat ÖZKUL ise hazırladıkları 15 Temmuz etkinliğinde kendilerini yalnız bırakmayan başta İl Müftü Yardımcısı Hatice Arslan olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.

Programın sonunda öğrencilere ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulunuldu.

🎬 HABERİN VİDEOSU >>> https://www.youtube.com/watch?v=PhOzT9KdDGc