Elazığ'da 15 Temmuz Zaferi Coşku Ile Kutlandı!

elazığ'da 15 temmuz zaferi coşku ile kutlandı!

Elazığ’da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında program düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen programa Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Müftüsü Selami Aydın, kurum müdürleri, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Elazığ Valiliği tarafından organize edilen program Elazığ Belediyesi Mehteran Takımının konseri ile başladı.

İl Müftü Yardımcısı Hafız Özer Cömert’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

15 Temmuz gecesi şehit olan Elazığlı asker, polis ve sivil vatandaşların isimleri tek tek anıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşmasının ardından bu yıl ilk kez düzenlenen sancak koşusunda sporcular tarafından taşınan Türk Bayrağı Elazığ Valisi Erkaya Yırık'a teslim edildi.

 

Vali YIRIK/ “Hangi vicdan, 7 yaşındaki kızımıza babasının neden şehit olduğunu nasıl anlatabilir!”

Protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 15 Temmuz'un bir diriliş günü olduğunu vurgulayarak;

15 Temmuz bu millete kalkışanlara, vatanını almak isteyenlere, tüm haklarını gasp etmek isteyenlere dur demenin günüdür.

15 Temmuz, himmet diyenlerin zimmet yaptığı, kurban toplayın diyenlerin 251 şehidi kurban ettiğinin acı bir şekilde anlaşıldığı gündür. 15 Temmuz merhamet, vicdan diyenlerin merhametten, vicdan uzak seri bir katil, bir cami olduğunun acı bir şekilde anlaşıldığı gündür.

Bu millette ezan aşkı, vatan aşkı olduğu sürece asla bu vatanı çiğnetmeyecek, 15 Temmuz'un olduğu akşam Cumhurbaşkanımızın ulusa seslenişi ile bu millet 81 vilayette sokaklara çıkmış, bayrağına, vatanına, ezanına ve dinine sahip çıkmıştır.

Elazığ ilimizde de insanlarımız o akşam sokakları doldurmuş, dosta düşmana karşı asla bu değerlerinden vazgeçmeyeceğini haykırmıştır. Bugün şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ederek onları yad ettik.

Şehitlerimizin ailelerini ziyaret ederek onların gönüllerini aldık, yavrularını sevdik. Hangi vicdan, hangi vicdan sahibi, 7 yaşındaki bir kızımıza babasının neden melek olduğunu, neden cennetlik olduğunu, neden şehit olduğunu nasıl anlatabilir.

Rabbimiz bir daha 15 Temmuzlar göstermesin. Bu millete kalkışanlar, devleti ve milleti yok edeceğini zannedenler, içten ve dıştan, alttan ve üstten her türlü mihraklar 15 Temmuz'daki gibi aynı hüsrana yine uğrayacaklardır. 

Bundan kimsenin şüphesi olmasın. 15 Temmuz'da hayatlarını kaybetmiş başta Elazığlı 9 şehidimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum. şeklinde konuştu.

İzzetpaşa Camii Müezzin Kayyımı Cabir Karataş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Selami Aydın 15 Temmuz’da şehadet mertebesine yükselen şehitlerimiz baş olmak üzere şehitlerimiz için dua etti.

Daha sonra sahne alan Elazığ Müftülüğü tasavvuf korosu sala, ilahiler, Mevlid-i Şerif ve kahramanlık türkülerinden oluşan bir konser verdi.

 

İl Müftümüz Selami AYDIN’ın duası için TIKLAYINIZ >>>

https://youtu.be/U9ARZmMDT2Y