Erzincan'da Görevlilerimiz, Ihtiyaç Sahibi Ailelerin Yardımına Koşuyor

görevlilerimiz, ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşuyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı personeli, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor, topluma dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde her zaman milletinin hizmetinde olan din görevlileri, koronavirüs tedbirlerinin ardından yaşlı ve hasta vatandaşlar başta olmak üzere kendilerine uzanacak bir yardım elini bekleyen herkesin yardımına koşuyor.

Virüse karşı sahada mücadele eden din görevlileri, vatandaşlara bu zor günlerde destek olmak amacıyla il ve ilçe müftülükleri koordinesinde 81 ilde seferber oldu.  

İl ve ilçe müftülüleri koordinesinde tüm illerde vatandaşları evlerinde tek tek ziyaret eden ve koronavirüs tedbirleri hakkında bilgi veren din görevlileri, resmî iş ve işlemler de dâhil olmak üzere vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyor.

Ziyaret edilen vatandaşlara, evlerinde ailece namaz kılmaları, hatim okumaları, dua ve zikir gibi ibadetlerle meşgul olmaları tavsiye ediliyor.

Koronavirüsle mücadeleye din görevlileri eliyle tam destek veren il ve ilçe müftülükleri, İçişleri Bakanlığınca valilikler bünyesinde oluşturulan 65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarında da aktif bir şekilde yer alıyor.