Erzincan'dan 20 Tırlık Iyilik Kervanı Idlib Için Yola çıktı

erzincan'dan 20 tırlık iyilik kervanı idlib için yola çıktı

Erzincan’dan 20 Tırlık İyilik Kervanı İdlib İçin Yola Çıktı

Suriye’nin İdlib şehrindeki mazlum ve mağdurlara ulaştırılmak amacıyla “Yolun İyilik Olsun” sloganı ile Erzincan Valiliği, İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Erzincan Şubesi tarafından hazırlanan, un ve çeşitli gıda malzemesi, giyim eşyası, barınma, yakacak, battaniye, yatak vb. ev ihtiyaçlarından oluşan 20 tırlık iyilik kervanı dualarla uğurlandı.  

Yapılan yardım seferberliği dolayısıyla görüşlerini ve değerlendirmelerini aldığımız il müftüsü Mehmet Emin ÇETİN, “Biz acıya, sefalete, yokluğa, yoksulluğa, soğuk kış şartlarında üşüyen çocukların ıstırabına sessiz ve kayıtsız kalamayız, oralarda hiçbir şey yokmuş gibi davranamayız. Müslüman kardeşlerimizin acısına kayıtsız kalmamak, bizim imânî meselemizdir. Dünya, bu meselede bize örnek olacak bir durumda değil. Tam tersi olarak, insani sınavların kaybedildiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Bizler, üzerimize düşen görevi yerine getirip Müslüman kardeşlerimize kayıtsız kalmayacağız. Diyanet Vakfımızın dünya eksenindeki tüm çalışmalarına, özelde, ilimiz Valiliği öncülüğünde yürütülen yardım faaliyetleri dolayısıyla Valiliğimize ve tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, din görevlisi arkadaşlarıma ve Erzincan’lı hayırsever halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İlimiz eski otogar mahallinde düzenlenen uğurlama törenine, İl Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, bazı protokol, iyilik kervanına destek veren sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Erzincan İli Kent Konseyi Başkanı Yazar Hikmet Köksal, depremlerle yaşayan Erzincan’lıların hayırseverliğine dikkat çekti ve başlangıcından bu güne yapılan fedâkâr yardımlardan dolayı teşekkür etti. Köksal konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Erzincan’ımız, sınır ötesindeki Suriye’deki, İdlib’deki ve diğer mağdur bölgelerdeki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize sürekli yardım gönderiyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2017 yılında gönderdiğimiz 33 tır yardım malzemesinin yanı sıra, büyük çapta yapılan yardımlara örnek olarak bugün de Allâh’ın izniyle 20 tırlık insani yardım kervanımızı İdlib’deki mazlum kardeşlerimize ulaştırmak üzere yola çıkaracağız. Bütün bunlar siz değerli halkımızın, fedâkâr gayretleriyle, özverili çabalarıyla oluyor. Savaşlarla, varil bombalarıyla yerlerinden, yurtlarından edilen mağdur, mazlum ve muhtaç kardeşlerimize ellerimizi uzatıyoruz.”

Hikmet Köksal’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Bekir Aksun, Milletvekili Burhan Çakır ve Vali Ali Arslantaş, ayrı ayrı birer değerlendirme konuşması yaparak yardım tırlarının hazırlanmasında ve yola çıkarılmasında emeği geçen herkese tebrik ve teşekkürlerini ilettiler.

Yapılan konuşmaların ardından, Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin ÇETİN tarafından yapılan dua ile iyilik taşıyan tırlar İdlib’e varmak üzere yola çıktı.