Erzurum'da Umre Semineri Düzenlendi

erzurum'da umre semineri düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 Umre Organizasyonu ile umre vazifesini ifa etmek üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik seminerler devam ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 Umre Organizasyonu ile umre vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik seminerler, 81 il müftülüğü koordinesinde ülke genelinde sürüyor.

Bu kapsamda Erzurum İl Müftülüğü tarafından umre vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik seminer düzenlendi.

Seminer, İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Vatandaşların umre ibadetlerini sağlık, güvenlik ve huzur içerisinde, usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirebilmeleri, umre ibadetini manevi bir yenilenme fırsatı olarak değerlendirebilmeleri amacıyla düzenlenen seminerde umrecilere genel ve idari konularla ilgili de bilgi verildi.

İl Müftüsü Rüstem Can, Kutsal bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Rabbim layık olmayı nasip eylesin. Yüce Allah, o kutsal beldelerin feyzinden feyizlenmeyi nasip etsin. Yaptığınız amelleri bozacak veya sevabını azaltacak bir duruma fırsat vermemek için umre ibadetinin nasıl yapılacağını öğrenmeye çalışalım. İl Müftülüğü olarak sizlere bu konuda faydalı olması için seminerleri düzenliyoruz. Bu seminerlerin faydalı olmasını temenni ediyorum. dedi.

Umre semineri toplantısı, Müftü Yardımcısı Zeki Kaya'nın umreye gidecek olan vatandaşlara yönelik seminer vermesiyle sona erdi.