Eskisehir'de 2022 Yılı Zekat Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

2022 yılı zekat bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Eskişehir Diyanet Eğitim Merkezinde Zekat Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Özcan Gökçebay, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, İl Müftülüğü personeli,Vaizler,Kuran Kursu Öğreticileri ve din görevlileri katıldılar.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda selamlama konuşmasını yapan İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Eskişehir Şube Başkanı Bekir Gerek Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı geçmişten bugüne kadar çok önemli çalışmalara imza atarak yaklaşık 160 ülkeye çok önemli hizmetler götürmektedir. Bu bağlamda zekat çalışmaları bizim açımızdan çok önemli. Dolayısıyla bizim bu hizmetlere sahip çıkmamız ve zekatların doğru yerlere ulaşmasını sağlamamız lazım. dedi.

Toplantıda zekat konulu sunum yapan Başkanlık Müşaviri Özcan Gökçebay Diyanet İşleri Başkanlığı olarak toplumun önündeyiz ve bu topluma en güvenilir doğru bilgiyi verecek olan bizleriz. Bundan dolayı bizim insanlara ulaşıp zekat ibadetinin canlandırılmasına katkı sağlamamız lazım. Zekatın Allah’ın emri olduğunu, zenginlerin malında fakirlerin hakkı olduğunu ve bu hakkın verilmesi gerektiğini anlatmamız lazım. Öte yandan zekatın topluma çok büyük faydaları olduğunu, toplumda sosyal gelişmeyi olumlu yönde etkilediğini söylememiz ve insanlara zekatlarını doğru olarak nasıl ve nereye vereceklerini anlatarak farklı amaçlı insanların istismarına maruz kalmamaları adına onlara önder olmamız çok önemli. ‘’ dedi.

Program İl Müftüsü ve TDV Eskişehir Şube Başkanı Bekir Gerek’ in, önceki dönemlerde Eskişehir'de toplanan zekat ve fitreler hakkında bilgilendirme sunumu yapmasının ardından son buldu.