Giresun'da Her Din Görevlisinin 10 Genci Olsun

her din görevlisinin 10 genci olsun

Her ay düzenli olarak ayrı bir ilçede gerçekleştirilen İlçe Müftüleri toplantısı, İl Müftümüz Ramazan TOPCAN başkanlığında Tirebolu İlçe Müftülüğümüzün ev sahipliğinde gerçekleşti.

Toplantıda, Müftülüklerce yürütülen hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yapılabilmesinin sağlanması, mevzuatla ilgili genel konuların istişare edilmesi, hizmetlerde metot ve görüş birliğinin sağlanması, vaaz, irşat ve rehberlik faaliyetlerinin düzenlenmesiyle camilerde yapılacak programlarla ilgili görüş alışverişin de bulunuldu.

Toplantıda konuşan İl Müftümüz Ramazan TOPCAN; “Geçen günlerde İstanbul’umuzda yaşanan terör hadisesinde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize rahmet, aileleri başta olmak üzere aziz milletimize sabırlar diliyorum.

Kardeşlerim! Yaşadıklarımız gösterdi ki; ‘su uyur düşman uyumaz.’ Malumunuz; terörün dini, ırkı ve milliyeti yoktur. Pek çok terör saldırısına maruz kalmış bir ülke evladı olarak ifade edeyim ki bunun da intikamı alındı, alınacak inşallah. Yaşanan olaylardan dersler çıkarmalıyız, dikkatli olmalıyız. Sıkıntılarımızı bir ve beraber olarak çözebilir, üstesinden gelebiliriz. Varsın sofrada ekmeğimiz olmasın, ancak devletsiz, sancaksız yapamayız. Koca şairin; ‘Canı cananı bütün varımı alsın da Hüda Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ sözünün ne anlama geldiğini daha iyi anladık.

Ayrıca bu sabah Düzce İlimizde deprem meydana geldi. Bu saate kadar ölüm haber yok hamdolsun. Düzceli kardeşlerimize, aziz milletimize çok geçmiş olsun dileklerimizi arz ediyorum. Yaralı kardeşlerimize şifalar diliyorum. Rabbim beterlerinden korusun.

Kardeşlerim! Başkanlığımızda İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı gerçekleşti. Gerçekleşen bu istişare toplantısı ile ilgili her birerlerinizden güzel şeyler duydum. Rabbim devletimizi, milletimizi var etsin. Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kere daha şükranlarımızı sunuyoruz. Onura olduk.

Kardeşlerim! Başkanlığımızın yazılı talimatlarını sizlerle paylaştım. Çalışmalarda birbirimizin tecrübelerinden istifade edelim. Cemaatinizle beraber olun. Camilerde vaaz programlarınız olsun. Cumalarda mutlaka minberde, kürsüde olun. Kur’an kursu açılması gereken bölgelerimiz var bir kere daha gözden geçirelim. İçerisinde bulunduğumuz kış aylarını iyi değerlendirelim. Bir taraftan cemaatimizin bir taraftan da personelimizin eğitimini önemseyelim. Kur’an kursu öğrencilerimize yönelik sosyal etkinliklerimizi zenginleştirelim. Konu hakkında Halk Eğitimi Müdürlüğü ve Gençlik Spor Müdürlüğü ile görüşün. Yeni yeni programlar yapın.

Diğer taraftan Muhterem Başkanımızın en önemli talimatlarından olan; Her Din Görevlisinin 10 Genci Olsun projesinin bizzat İlçelerimizde takipçileri olun. Üniversitelerde geçerken gençlik kulüplerinin oluşmasını sağlayalım.“ dedi.

Toplantı, dilek ve temennilerle sona erdi.