Hakkari'de Hakkari Halkından "hayır çarşısı"na Yoğun Ilgi.

hakkari halkından 'hayır çarşısı'na yoğun ilgi.

Hakkari halkından “Hayır Çarşısı”na yoğun ilgi.

Hakkari İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Hakkari Şubesince Hacı Sait Camii Çay Bahçesi'nde Hayır Çarşısı adı altında kermes düzenlendi.

Kermese daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Hayır Çarşısı'nı ziyaret eden İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle, dini ve kültürel değerlerimiz göz önünde bulundurularak vatandaşlarımıza okuma bilinci kazandırmak amacıyla okul ve Kur’an kurslarımızda bulunan kütüphanelerin kitap ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olmak amacıyla bu kermesi düzenledik.” dedi.

“Kermesten elde edilecek gelirlerle ilimizdeki ilkokul, ortaokul ve liseler ile, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ve okuma için uygun yerleri bulunan bütün mekanlarda açılan ve açılacak olan kütüphanelere Başkanlık ve Vakıf yayınları ile destek olmayı amaçlıyoruz” diyerek sözlerine devam eden İl Müftüsü Fakirullahoğlu; “Bu sebeple de İl Müftülüğümüz ve TDV Hakkari Şubesi Kadın Kolları iş birliğiyle Kur’an kursu öğretici ve öğrencilerinin kendi el emeği olan yemek ve tatlı türlerini gönüllülük esasına göre bulundurmak suretiyle bu kermesi organize ettik. Kermese gerek yaptıkları yiyecek çeşitleri ve gerekse sundukları başka katkılarla destek veren bütün kurslarımızın kadrolu ve fahri öğreticileri ile öğrencilerine yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca kermesimize yoğun ilgi gösteren halkımıza da hürmetlerimi sunarım.” ifadelerinde bulundu.

Kermeste; Hakkari iline ait yerel yemek çeşitleri, tatlı, pasta, börek, el emeği-göz nuru ile örülen giysiler, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınları satışa sunuluyor.