Igdir'da Regaib Kandili

regaib kandili

Regaib Kandil Mesajı

Millet ve ümmet olarak en çok muhtaç olduğumuz rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi olan üç aylara başlamış bulunmaktayız. 27 Şubat 2020 Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece Regaib Kandilini hep birlikte idrak edeceğiz.

Yüce Rabbimiz, insanlar arasında nebi ve resulleri, mekânlar arasında Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa’yı seçtiği gibi eşsiz nimetlerden biri olan zaman içinden bazı dilimleri seçmiştir. Bütün nimetlerde olduğu gibi zamanı ve bu zaman içinde seçilmiş dilimlerin her anını yüce rabbimizin istediği şekilde değerlendirmek son derece önemlidir.

Kuran-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in (s.a.v) hadis-i şeriflerinde zikredilen bazı gün ve geceler, taşıdıkları mana itibariyle dini duyguların daha yoğun yaşandığı zamanlardır. Üç ayların habercisi ve maneviyat ikliminin davetçisi niteliğinde olan Regaib gecesi, Yüce Allah’a yaraşır bir kul, sevgili habibine layık bir ümmetin bireyi olma ve bununla yüce rabbimizin rızasını, ecrini ve fazlı keremini aramanın ve talep etmenin ilk kandil gecesidir.

Unutulmamalıdır ki Hz. Peygamber Efendimiz, Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur” diye dua ederek bu ayların önemine işaret etmiştir.

Bu vesileyle bu mübarek zamanları fırsat bilerek hamdimizi, zikrimizi, şükrümüzü daha da arttırmalı, ibadet, dua ve niyazlarla Rabbimizin rızasını kazanmaya her zamankinden daha fazla gayret etmeliyiz. Tüm rağbetimizi Rabbimize yönelterek af ve mağfiret arzusuyla gönüllerimizi ve ellerimizi O’nun merhametine açmalı, bilerek ya da bilmeyerek işlemiş olduğumuz hata ve günahlarımızdan samimi bir şekilde tövbe etmeliyiz.

Diğer taraftan bu zamanları vesile kılarak ihlas ve samimiyetle tüm imkânlarımızı nefsimizin ve ailemizin hidayeti, milletimizin saadeti, Müslümanların izzeti ve vahdeti için çalışmaya hasrederek daha güzel bir dünyanın inşası için gayret etmeliyiz.

Dolayısıyla bu mübarek gün ve gecelerin, dünya barışına, mazlumların kurtuluşuna, savaş, afet ve musibetlerin son bulmasına, sevgi ve kardeşliğimizin büyümesine, milli birlik ve beraberliğimizin pekişip kalıcı olmasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor; bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Regaib kandilini tebrik ediyorum.

                                                                                                                                                                                                                                                                   Mustafa TEKİN